Groen licht voor tijdelijk gebouw naast net opgeleverd scholencomplex Triangel
Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Na de meivakantie verhuisden de Dick Brunaschool en TOV naar dit nieuwe complex in Triangel.</p>

Na de meivakantie verhuisden de Dick Brunaschool en TOV naar dit nieuwe complex in Triangel.

(Foto: HvH)

Groen licht voor tijdelijk gebouw naast net opgeleverd scholencomplex Triangel

  •   keer gelezen

Waddinxveen – De gemeenteraad is dinsdag 3 november akkoord gegaan met de komst van een tijdelijke school in Park Triangel. Met tien lokalen hoopt de gemeente de toeloop van nieuwe leerlingen het hoofd te bieden.

Door Erik van Leeuwen

Het tijdelijke gebouw komt pal naast het nieuwe scholencomplex waarin de Dick Brunaschool sinds mei is gehuisvest evenals de christelijke basisschool TOV (voorheen de Koningin Beatrixschool) en kinderopvang Quadrant. De scholen zijn zó in trek dat zij te weinig capaciteit hebben om de grote toeloop van leerlingen aan te kunnen. 

In het tijdelijke gebouw komen tien lokalen. Plannen voor een blijvend gebouw haalde het eerder niet, omdat de kosten van de grond, de bouw en de geschatte jaarlasten van 160.000 euro te hoog zijn. Met de betrokken schoolbesturen werd daarom gekozen voor een alternatief van een tijdelijk gebouw, dat voor het nieuwe schooljaar gerealiseerd kan worden. 

Het gebouw ziet er volgens het college mooier uit dan noodlokalen. Als het aantal leerlingen in de toekomst is afgenomen, kunnen er op de locatie woningen worden gerealiseerd. De gemeente baseert zich op leerlingenprognoses van februari 2019. Binnenkort worden de nieuwste prognoses verwacht. 

Vijftien lokalen
De net aangetreden wethouder Brigitte Leferink verwacht niet dat het gebouw groter moet worden en daardoor meer lokalen krijgt. “We hebben met de besturen afgesproken dat zij ook nog gebruik kunnen maken van het leegstaande gebouw aan de Kerkstraat. In totaal hebben we dus vijftien lokalen om de groei op te vangen. Dat moet voldoende zijn, maar in de toekomst kijken blijft lastig.”

De verwachting is dat de groei van het aantal jonge kinderen in nieuwbouwwijk de Triangel nog even aanhoudt. De piek van het aantal kinderen in de basisschoolleeftijd ligt naar verwachting rond 2028, daarna zal het weer dalen. 

Naast de tijdelijke school, die er volgens het college niet uit gaat zien als een noodvoorziening maar een hoog afwerkingsniveau heeft, komt ook een nieuwe gymzaal. Dit gebouw moet in 2022 klaar zijn.

Meer berichten