De raadzaal 'corona-stijl', eerder dit jaar.
De raadzaal 'corona-stijl', eerder dit jaar. Foto: archief

Politieke vergaderingen weer op de schop: dit gaat er gebeuren

Politiek 290 keer gelezen

Waddinxveen - De huidige situatie in de Covid-19-pandemie heeft ook invloed op de politieke vergaderingen in Waddinxveen. Met ingang van deze week zijn minder raadsleden welkom bij commissievergaderingen in de raadszaal. Fractievoorzitters van alle partijen in de raad zijn samen tot het besluit gekomen een nieuw vergaderschema op te stellen voor de maand november. 

Als uitgangspunt is besloten alles digitaal te doen, met uitzondering van de commissie- en raadsvergaderingen. Dat betekent dat bijvoorbeeld overleggen, presidiumvergaderingen en themabijeenkomsten via Zoom plaatsvinden. 

De fractievergaderingen zullen in de basis ook digitaal worden gehouden, maar er is de mogelijkheid om - wanneer daartoe de noodzaak bestaat - fysiek te vergaderen in een ruimte op het gemeentehuis. 

De besluitvormende raad en de reguliere commissievergaderingen blijven wel fysiek te volgen. Uitgangspunt daarbij is wel dat bij de commissies alleen woordvoerders van elke partij en een eventuele secondant aanwezig zijn. 

Het is de bedoeling dat het werkbezoek van de gemeenteraad op 20 november aan de Dick Brunaschool wordt omgezet in een digitale presentatie.