Logo hartvanwaddinxveen.nl
Foto: archief

Sint komt, maar op wat voor manier is nog onbekend

  •   keer gelezen

Waddinxveen – Burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis heeft er nog geen besluit over genomen; op welke manier de intocht van Sinterklaas volgende maand gaat plaatsvinden. “Sint komt, hoe dan ook”, stelde hij de jeugdige inwoners van Waddinxveen in ieder geval gerust.

Door Erik van Leeuwen

Diverse gemeenten in de regio hebben al besloten de traditionele intocht van Sinterklaas af te gelasten. In de gemeente Zuidplas zijn alle intochten (vier stuks, voor Nieuwerkerk, Moordrecht, Zevenhuizen en Moerkapelle) geschrapt. In overleg met de organiserende comités is besloten dat de intocht van de Spaanse kindervriend en zijn gevolg digitaal gebeurt.

“Er zijn echter ook gemeenten waar ze nog geen besluit hebben genomen”, zei Nieuwenhuis na vragen van D66-raadslid Albert Grooten die zich afvroeg of de traditionele intocht in Waddinxveen wel kon doorgaan, nu er strengere coronamaatregelen van kracht zijn. Volgens Nieuwenhuis is het duidelijk dat van een klassieke intocht geen sprake is. “Honderden mensen bij de hefbrug en langs de oevers van De Gouwe lijkt mij gezien de veiligheid van de volksgezondheid niet verstandig.”

Toch wilde Nieuwenhuis niet meteen een streep zetten door een ‘fysieke’ intocht. “We kijken nog naar een muizengaatje om het ter plekke te laten doorgaan.” Hij liet wel doorschemeren dat zo’n intocht er wel anders gaat uitzien dan normaal. “Met beperkt aantal plekken en registratie van naam en adres vooraf.” Nieuwenhuis verwacht na overleg met het organiserende comité tot een definitief besluit te komen.

Meer berichten