Logo hartvanwaddinxveen.nl
Kerkweg-Oost in Waddinxveen, waar vroeger de woning van dokter Van der Linde stond.
Kerkweg-Oost in Waddinxveen, waar vroeger de woning van dokter Van der Linde stond. (Foto: Google Streetview)

Zoeken naar archeologische resten niet nodig: woningbouw Sleutelkwartier mogelijk

  •   keer gelezen

Waddinxveen - De Omgevingsdienst Midden-Holland vindt het niet nodig om verder onderzoek te laten doen naar mogelijk archeologische vondsten op het terrein waar voorheen het huis van dokter Van der Linde stond, aan de Kerkweg-Oost 214-216.

Een onderzoeksbureau dat door de gemeente Waddinxveen in de arm was genomen, concludeerde na proefboringen dat er ‘mogelijk archeologische resten aanwezig zijn in de bodem’. Om dat zeker te weten, moet daarvoor een proefsleuf worden gemaakt.

De Omgevingsdienst Midden-Holland is van dit nut niet overtuigd en heeft besloten af te wijken van dit advies. “Het bureau-onderzoek heeft aan de hand van historische kaarten duidelijk gemaakt dat binnen het plangebied de kans klein is op de aanwezigheid van resten van bebouwing vanaf 1600. Op basis van booronderzoek leiden we af dat er geen archeologische resten te verwachten zijn vanaf de vroege ontginning rond 1200 tot en met de 17e eeuw.” 

Bovendien zou uit milieukundig onderzoek zijn gebleken dat aangetroffen puin recent was en dus vindt de omgevingsdienst het maken van een proefsleuf niet te rechtvaardigen.

Boost
De bedoeling is dat vlakbij de rotonde tegenover de Passage, op de plek van het voormalige huis van de huisarts (jaren geleden al gesloopt), een appartementencomplex wordt gebouwd met drie bouwlagen en aansluitend drie grondgebonden woningen.

Het bestemmingsplan, dat woensdag 7 oktober in de commissie werd voorgelegd, maakt de voorgenomen woningbouw planologisch mogelijk. Het bouwplan ligt in het zogenoemde Sleutelkwartier; het gebied tussen de rivier en het spoor dat de gemeente graag een ‘boost’ wil geven.

Meer berichten