Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Medewerkers van Zorgpartners tonen ieder een bronzen certificaat dat bij alle centra komt te hangen.</p>

Medewerkers van Zorgpartners tonen ieder een bronzen certificaat dat bij alle centra komt te hangen.

(Foto: pr)

Zorgpartners Midden-Holland blij met bronzen certificaat

  •   keer gelezen

Waddinxveen/regio - Alle centra van Zorgpartners Midden-Holland, waaronder Souburgh in Waddinxveen, ontvingen onlangs het bronzen certificaat van de Milieuthermometer Zorg. Hiermee wordt de duurzame bedrijfsvoering van Zorgpartners beloond.

‘‘Wij zijn enorm trots op onze medewerkers die deze prestatie hebben neergezet’’, aldus Margot van der Starre, voorzitter Raad van Bestuur Zorgpartners. De Milieuthermometer Zorg is een milieumanagementsysteem dat een duurzame bedrijfsvoering stimuleert. Het helpt om milieuprestaties structureel aan te pakken en te verbeteren. 

Op basis van een aantal thema’s zoals energie, water, voeding, afval en vervoer wordt beoordeeld of aan de eisen voldaan wordt. De milieuthermometer is het landelijke milieukeurmerk voor de zorgsector.

Voor Zorgpartners is het bronzen certificaat niet de eindstreep. De organisatie onderzoekt duurzame innovaties. Een voorbeeld is ‘the greenmachine’ waarbij overgebleven groenafval gecomposteerd wordt. Hierbij wordt het groenafval omgezet in een rijke bodemverbeteraar voor de tuin. Met deze innovatie wordt het hele proces van groenafval circulair.

Meer berichten