Bert de Best: "We vielen aan als een kip zonder kop."
Bert de Best: "We vielen aan als een kip zonder kop." Foto: archief HvH

Be Fair ziet na rust het licht

Sport 373 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen – Be Fair heeft zijn eerste punten in de competitie vergaard. In Nieuw-Vennep werd FC VVC met 2-4 verslagen. In de tweede helft boog Be Fair een 2-1 achterstand om in de zege.

De Waddinxveense derdeklasser kon na de valse start een opkikker wel gebruiken. De eerste twee duels, tegen Aarlanderveen en CVC Reeuwijk, leverden behalve nul punten ook geen doelpunten van Waddinxveense makelij op.

De wil om een goed resultaat neer te zetten, mondde in de eerste helft tegen VVC echter uit in ongecontroleerd aanvalsspel. Be Fair trok hartstochtelijk ten aanval, maar vergat daarbij op de verdediging te letten. Al in de achtste minuut kregen de bezoekers daarvoor de rekening gepresenteerd. “We speelden heel erg naïef”, reageerde trainer Bert de Best. “We vielen als een kip zonder kop aan. VVC kreeg daardoor heel veel ruimte in de tegenaanval.”

Vooral de Waddinxveense backs bezondigden zich aan het te massale aanvalsspel. “Iedereen bij ons dacht dat hij aanvaller was. Dat is killing. Je gooit het zo open achterin.”

Ondanks het gemis aan balans in het team kwam Be Fair wel op 1-1. Geert Koren schoot een vrije trap fraai in het Nieuw-Vennepse doel. De gelijkmaker maskeerde het probleem van Be Fair echter niet; vlak voor rust kwam VVC opnieuw op voorsprong toen het profiteerde van het gebrek aan organisatie in de verdedigende stellingen (2-1).

‘We vielen als een kip zonder kop aan’

Na de rust stelden de gasten echter orde op zaken. De invulling van de posities was veel beter en daardoor ook de veldbezetting. Be Fair kreeg hierdoor goed grip op VVC en nam het heft in handen. De overmacht resulteerde in drie treffers. Bij de 2-2 kreeg Be Fair nog hulp van een VVC-verdediger, die, in het nauw gebracht, een voorzet van Sander Dominicus achter zijn eigen keeper werkte.

Na een aanval uit het boekje zette Rens Blok zijn ploeg voor het eerst op voorsprong. Tom de Vos kopte kort daarop de 2-4 binnen en miste later nog een grote kans op de vijfde Waddinxveense goal. “We hebben een prima tweede helft gespeeld”, concludeerde De Best. “Die moet als basis dienen voor het vervolg van de competitie. Deze eerste zege geeft vertrouwen. Met drie punten ziet de wereld er ineens weer anders uit.”