Trainer Bert de Best nam harde maatregelen en zette vier spelers op de bank.
Trainer Bert de Best nam harde maatregelen en zette vier spelers op de bank. Foto: pr

Voetbalvereniging Be Fair krijgt geen loon naar werken

Sport 376 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen – Be Fair wacht na twee wedstrijden nog op de eerste punten en doelpunten. Hoewel het tegen kampioenskandidaat CVC Reeuwijk uitstekend voor de dag kwam na rust, bleven de Waddinxveners met lege handen: 0-1.

Door Erik van Leeuwen

Be Fair was vooral na rust heer en meester. Het resulteerde tot een groot aantal kansen, maar die werden stuk voor stuk om zeep geholpen. De mooiste kans was voor Ian Quak, die vrijwel op de doellijn staand de bal maar hoefde in te tikken. 

“Hij hoefde alleen zijn grote teen er nog tegen te zetten”, baalde trainer Bert de Best, die na afloop al zijn spelers een groot compliment maakte. “Ik heb een Be Fair gezien dat er voor streed en honderd procent inzet had. We hadden verdiend te winnen. Dat zei Boris van Es, de trainer van CVC Reeuwijk ook. We hebben Reeuwijk na rust bij de strot gepakt en niet meer losgelaten. Het is alleen jammer dat we onszelf niet hebben beloond.”

De Best had na de zeperd van vorige week toen Be Fair met 4-0 verloor van Aarlanderveen hard ingegrepen. Vier basisspelers waren door hem naar de bank verwezen. “We hebben vorige week dinsdag uitgebreid met elkaar gesproken. Ja, pittig. Dat duurde zo lang dat we maar een kwartiertje op het veld hebben gestaan. Ik vond dat het nodig was. Het was voor ons als staf niet te accepteren hoe we in Aarlanderveen voor de dag kwamen. Gelukkig is de boodschap aangekomen. Ik hoop dat iedereen beseft dat we een goed team hebben als we er allemaal voor gaan. Doen we dat niet, dan zijn we heel matig.”

De Best was na het duel met Reeuwijk veel beter gehumeurd dan na de wedstrijd tegen Aarlanderveen. “We hadden geen geluk. Die tegengoal was pure pech. Houdaifa El Harti kreeg de bal per ongeluk tegen zijn hand. De scheidsrechter kan die strafschop geven of niet geven. Ik ben heel blij met ons spel. De tevredenheid daarover overheerst aan het einde toch.”