Els Boonstoppel speldt het vergulden hefje op bij haar man.
Els Boonstoppel speldt het vergulden hefje op bij haar man. Foto: Erik van Leeuwen

Verguld hefje voor sportfanaat Arie Boonstoppel

Human Interest 769 keer gelezen

Waddinxveen – Hij was donderdag tijdens de presentatie van het lokale Sportakkoord in Waddinxveen volkomen verrast. Arie Boonstoppel werd voor zijn vele vrijwilligerswerk in de sport en ook daarbuiten geëerd met een verguld hefje.

Erik van Leeuwen

“We hebben allerlei soorten hefjes, maar het vergulden exemplaar is de hoogste eer in Waddinxveen”, zei burgemeester bij de uitreiking. Vanwege de coronamaatregelen speldde hij zelf het hefje niet op, op het colbert van Boonstoppel. De honneurs werden waargenomen door Boonstoppels vrouw Els. Boonstoppel, die naar eigen zeggen een geboren en getogen Waddinxvener is, zat maar liefst 23 jaar in de beheercommissie van Gouwebad De Sniep. 

Die commissie werd vorig jaar opgeheven. Een deel van de taken (onroerend goed en financiën) zijn ondergebracht bij de afdeling sport van de gemeente, het Platform Sport, Spel en Bewegen neemt voor nieuwe initiatieven de plaats in als ‘denktank’. “We hadden een club met mensen die elke keer weer met frisse ideeën kwam”, zei Boonstoppel. 

“Dat vond ik ook het leukst. Nieuwe initiatieven ontwikkelen die we samen met Cock Reehorst, de toenmalige zwemmanager, konden uitvoeren. Daardoor kon het zwembad mee met de eisen van de nieuwe tijd. Er kwam een subtropisch deel. De bezettingsgraad was en is altijd hoog geweest in De Sniep.” Met het Platform Sport, Spel en Bewegen hoopt Boonstoppel ook een rol te spelen bij het nieuwe zwembad, dat er in 2030 moet staan. 

Zelf is hij als actief waterpoloër – hij speelt in het vijfde team van De Gouwe – een regelmatig gebruiker van badwater. “Ik vind het fantastisch om zelf te sporten en wil dat andere mensen ook van sporten in een prettige omgeving kunnen genieten”, zei hij over zijn drijfveer om jarenlang deel uit te maken van de beheercommissie van De Sniep.

Boonstoppel was ook jarenlang bestuurslid van GidsNetwerk, een organisatie die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt actieve ondersteuning biedt in de zoektocht naar passend werk. Sinds anderhalf jaar heeft de ondernemer er een nieuwe klus bij, want hij is ook voorzitter van tennisvereniging Be Fair.