Afbeelding

Stijgende lijn qua aantal besmettingen

Algemeen 681 keer gelezen

Waddinxveen - Het aantal mensen dat na een test besmet blijkt te zijn met het coronavirus loopt hard op, ook in Waddinxveen waar vorige week 23 nieuwe 'gevallen' werden geteld. Het hoogste aantal tot dusver (let wel: tegen 639 besmettingen in heel Hollands Midden in de week van 14 tot en met 20 september).

Omdat corona zich sneller verspreidt dan verwacht, is de GGD in deze regio overgestapt op zogenaamd risicogestuurd bron- en contactonderzoek. Dit houdt in dat de GGD vraagt aan mensen die positief zijn getest, om zelf hun contacten te informeren. Als de GGD inschat dat deze werkwijze een risico oplevert met het oog op het indammen van het coronavirus, dan wordt het bron- en contactonderzoek alsnog door de GGD zelf gedaan. De GGD Hollands Midden is gemiddeld zo'n 10 á 12 uur per positieve besmetting bezig qua bron- en contactonderzoek. Omdat er nu veel nieuwe positieve besmettingen zijn, soms wel meer dan 150 per dag, lukt het de instantie niet alle contacten van positief geteste personen na te bellen. Om die reden wordt een beroep gedaan op besmette mensen zelf om hun contacten te informeren. Vanuit de GGD wordt deze groep van een informatiepakket voorzien.

De tijdelijke opnamestop op de verpleegafdeling van Interne geneeskunde in het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda is dinsdag 22 september opgeheven. Afgelopen week bleken 3 medewerkers en 2 patiënten van deze afdeling besmet met het coronavirus. Naar aanleiding daarvan zijn er nog een aantal testen uitgevoerd onder zowel medewerkers als patiënten. Al deze testen zijn negatief, er zijn op dit moment geen nieuwe besmettingen.