Logo hartvanwaddinxveen.nl
Na onderzoek zijn twee mannen aangehouden. (foto: pr)
Na onderzoek zijn twee mannen aangehouden. (foto: pr)

Snelheidsduivels aangehouden

  •   keer gelezen

Breda /Regio - De politie heeft woensdagochtend 16 september een 22-jarige man uit Waddinxveen en een 24-jarige man uit Rotterdam aangehouden na onderzoek naar de motorrijders die onlangs levensgevaarlijk reden over de A16 nabij Breda. 

Ze worden verdacht van poging tot doodslag en overtreding van artikel 5A van de wegenverkeerswet; opzettelijk levensgevaarlijk rijgedrag vertonen. De beelden van de rit waren een paar weken terug op social media te zien.

De twee verdachten werden woensdagochtend rond 6.00 uur in hun woning en op straat aangehouden. Daar kregen zij van agenten te horen waarvan ze verdacht werden. Ook hun rijbewijzen zijn ingenomen. De identiteit van de derde verdachte die ook bij de motorrit betrokken was, is bekend en de politie vraagt hem zich te komen melden.

Het Team Verkeer startte samen met Team Digitale Opsporing, na het zien van de beelden op social media, direct het onderzoek naar de motorrijders. In het onderzoek zijn verschillende opsporingstechnieken gebruikt, zo is onder andere gebruik gemaakt van de beelden van verkeerscamera’s. Ook plaatste het team een getuigenoproep waarin contact werd gezocht met mensen die de motoren hadden zien rijden. Hierop kwamen veel tips binnen die er uiteindelijk ook voor gezorgd hebben dat de identiteit van de motorrijders kon worden achterhaald. Eind augustus werden de woningen van de verdachten al doorzocht en werd er onder andere beslag gelegd op verschillende elektronische apparaten en één motor. Afgelopen weekend is nog een motor in beslag genomen.

De twee die zijn aangehouden worden onder andere verdacht van poging tot doodslag. De tenlastelegging is onder andere gebaseerd op de snelheden die motorrijders reden. Uit onderzoek is gebleken dat de drie ongeveer 270 kilometer per uur hebben gereden. Dat houdt in dat ze per seconde 75 meter aflegden. Ook wees het onderzoek uit dat ze met ruim 260 kilometer per uur het overige verkeer rechts inhaalden en met ruim 190 kilometer per uur tussen twee voertuigen door reden.

Meer berichten