Logo hartvanwaddinxveen.nl
Gerard Dekker mocht zijn eigen jubileumtaart aansnijden. (foto: pr)
Gerard Dekker mocht zijn eigen jubileumtaart aansnijden. (foto: pr)

Taart en feestmuts voor hardlooptrainer Gerard Dekker bij 25-jarig jubileum

  •   keer gelezen

Waddinxveen – Hardlooptrainer Gerard Dekker is dinsdagavond 8 september in het zonnetje gezet door leden en het bestuur van zijn club SC Antilope. Hij is 25 jaar trainer bij Antilope en dat wilde zijn groep niet ongemerkt voorbij laten gaan.

Nietsvermoedend was hij op de baan zijn hardlooptraining van die avond aan het voorbereiden toen de leden van zijn loopgroep, voorzien van feesthoedjes, het terrein op kwamen rennen.

De groep had voor Dekker een ludieke training voorbereid die in het teken stond van het getal 25. Naderhand was er gebak voor iedereen en werd de jubilaris toegesproken door voorzitter John Droog en enkele leden. “Het was een fantastische verrassing en ik heb van elke minuut genoten. Onvergetelijk”, aldus Dekker. “Gerard is de meest enthousiaste trainer die we hebben”, zegt voorzitter John Droog. “Anderen zijn weleens jaloers op hoe gezellig hij het weet te maken tijdens zijn trainingen. Er wordt gelachen, maar ook hard getraind, want hij is enorm betrokken bij zijn lopers en wil het beste bij ze naar boven halen. Dat doet hij door op maat gemaakte hardloopschema’s te maken, ze te begeleiden richting wedstrijden, waar hij - als het even kan - zelf aan de lijn staat te wachten tot de laatste Antiloper binnen is. Zo stond hij bij mijn eerste marathon aan de finish. Dat vond ik zo bijzonder.”

Dekker: “Mijn betrokkenheid en enthousiasme komen voort uit het feit dat hardlopen een hartstikke leuke sport is waar iedereen - ook de niet getalenteerde mens - enorm veel plezier aan kan beleven.”

Naast het verzorgen van trainingen voor SC Antilope traint Dekker, zelf oud-ambtenaar, al jarenlang een vaste club ambtenaren en oud-ambtenaren van de gemeente Waddinxveen. “Of je nu prestatieloper of recreatieloper bent, snel of minder snel, jong of al wat ouder. Iedereen geeft hij persoonlijke aandacht”, aldus oud-voorzitter Cees van Yperen. Hij loopt zelf ook bij Gerard in de groep. “Als je een blessure hebt gehad, zorgt hij dat je rustig aan doet. Hij let op iedereen. Hoewel de groepen groot zijn, heeft hij iedereen in de gaten en weet hij precies wie wat wel en niet kan. Hij geeft persoonlijke tips en adviezen.” Dekker: “Het is enorm inspirerend om mensen die met nul conditie bij ons komen, via een goede opbouw na een half jaar of een jaar apetrots hun eerste vijf- of tienkilometerwedstrijdje te zien lopen. Niet om te winnen van anderen, maar als overwinning voor henzelf. Ook het begeleiden van de betere lopers is erg leuk. Zien dat ze toch elk jaar weer iets beter worden en dat je daar je steentje aan hebt bijgedragen; dat geeft veel energie.”
Naast serieus trainen wordt er ook veel gelachen op de baan. “Dat vind ik één van de belangrijkste aspecten van training geven. Naast de discipline om hard te werken als het moet - en dat doet bijna elke hardloper – moet er elke training ook gelachen worden. Hardlopen is een hobby en dat moet vooral leuk zijn.”

Meer berichten