Logo hartvanwaddinxveen.nl
Archieffoto Hart van Holland
Archieffoto Hart van Holland

Hoogste aantal coronabesmettingen

  •   keer gelezen

Waddinxveen - Volgens de gegevens van GGD Hollands Midden is het aantal met een test aangetoonde besmettingen met het coronavirus in deze regio de afgelopen week nog nooit zo hoog geweest sinds de uitbraak van het virus.

Het aantal van 344 in week 37 oversteeg zelfs de maanden waarin Nederland net te kampen had met de lockdown.
Het gaat nu vooral om jongeren in de leeftijdscategorie 12-24 jaar die besmet zijn. De toename wordt toegeschreven aan het feit dat jongeren zich bij sociale activiteiten niet aan de 1,5 meter afstand houden. Ook in andere leeftijdsgroepen ziet de GGD het aantal besmettingen oplopen. In Waddinxveen is het aantal positief geteste mensen eveneens hoger; bijna een verdubbeling in vergelijking met de week daarvoor. In week 36 waren het er 8, in de afgelopen week 15. Steeds meer mensen weten de teststraten te vinden en ook veel jonge mensen laten zich testen zodra ze verkouden zijn of andere symptomen hebben.
Het aantal mensen dat komt te overlijden aan corona, stond de afgelopen week in Waddinxveen op nul. Meer informatie over de cijfers in de regio: www.eengezonderhollandsmidden.nl

Meer berichten