Logo hartvanwaddinxveen.nl
Theatergroep Maskerade wekt Max Havelaar tot leven.
Theatergroep Maskerade wekt Max Havelaar tot leven. (Foto: Robert Grobbe)

Viering 200 jaar Multatuli

  •   keer gelezen

Reeuwijk/Waddinxveen - De Stichting Fairtrade Bodegraven-Reeuwijk viert in samenwerking met de protestantse gemeente De Ark en de Wereldwinkel in Reeuwijk op dinsdagavond 6 oktober de tweehonderdste geboortedag van activist en schrijver Eduard Douwes Dekker, beter bekend als Multatuli.

In zijn beroemde roman Max Havelaar beschrijft Douwes Dekker uit eigen ervaring hoe Nederland ruim anderhalve eeuw geleden de bevolking uitbuitte en onderdrukte in Oost-Indië, het huidige Indonesië.

Maskerade
Theatergroep Maskerade uit Waddinxveen heeft het boek Max Havelaar bewerkt tot straattheater.

Die voorstelling is de kern van de film die voorzitter Roelof Schut van Maskerade gemaakt heeft: 'Op zoek naar Max Havelaar.' Daarbij gaat het om de vraag hoe het kan dat een 160 jaar oud boek nog steeds mensen aanzet om in actie te komen tegen oneerlijke handel.

De film wordt deze avond getoond in De Ark aan ’t Kerkestuk 1in Reeuwijk-Brug. De avond begint om 20.00 uur en duurt tot circa 21.30 uur.

Vanwege de coronacrisis is het aantal plaatsen beperkt en is aanmelden noodzakelijk via ingefroger@kpnmail.nl of 06-41490650.

Meer berichten