Logo hartvanwaddinxveen.nl
Het gemeentehuis van Waddinxveen waar woensdagavond een spoeddebat werd gehouden. (archieffoto: Hart van Holland)
Het gemeentehuis van Waddinxveen waar woensdagavond een spoeddebat werd gehouden. (archieffoto: Hart van Holland)
Val van college

Volgens de oppositie hebben de coalitiepartijen de schuld

  •   keer gelezen

Waddinxveen – PCW en CDA, die samen de oppositie vormden in de gemeenteraad, houden de gehele coalitie verantwoordelijk voor de bestuurlijke crisis waar Waddinxveen nu in is beland. “Het is een rotzooi”, aldus PCW-fractievoorzitter Martijn Kortleven tijdens het spoeddebat op woensdagavond.

Volgens Kortleven was het geen geheim dat er problemen waren binnen het college. “Wij ontvingen die signalen, dus ik neem aan de fracties van de coalitiepartijen ook.” Hij wilde weten wat die partijen hebben gedaan om de crisis te bezweren.

Het verbond tussen de vier coalitiepartijen kwam tot stand na de verkiezingen waarbij de grootste partij van de raad, de PCW, buiten spel werd gezet. Het was voor het eerst sinds jaren dat Waddinxveen een college kreeg zonder Christelijke inbreng, want met de PCW werd ook het CDA buiten de deur gehouden.

Constructief opstellen
“Het was geen geheim dat we geen fan waren van dit college, maar we hebben geprobeerd ons constructief op te stellen”, aldus Kortleven. Hij betreurde in het algemeen dat er personen zijn beschadigd. “Val elkaar op de inhoud aan, niet op de persoon.” Hij omschreef de situatie als een rotzooitje. “Waddinxveen zit nu met de gebakken peren. D66, Weerbaar Waddinxveen en de VVD hebben nu veel kritiek op wethouder Kraaijestein, maar ze wassen hun handen ook niet in onschuld.”

Wal geramd
Het CDA vindt het vallen van het college een slechte zaak voor alle Waddinxveners. “Het schip heeft zijn vier stuurmannen verloren. Het motorblok blijkt toch niet zo sterk als werd voorgesteld”, zei fractievoorzitter Bastienne Prins. “Het schip heeft de wal geramd met daarop de inwoners van Waddinxveen.” (Erik van Leeuwen)

Meer berichten