Als Waddinxveen zo doorgroeit, zouden ook woonvoorzieningen voor ouderen beschikbaar moeten worden.
Als Waddinxveen zo doorgroeit, zouden ook woonvoorzieningen voor ouderen beschikbaar moeten worden. Foto: archief HvH

Advies aan groeiend Waddinxveen: 'Omarm woonprojecten speciaal voor ouderen'

Algemeen 377 keer gelezen

Waddinxveen - Naar verwachting telt Waddinxveen meer dan 30.000 inwoners in het jaar 2025. De Participatie Adviesraad (PAR) refereert in een brief aan het college aan cijfers van het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek), maar wijst tevens op de vergrijzing die de komende jaren ook toeneemt. 

De PAR is er bang voor dat voor deze grote groep ouderen straks onvoldoende (betaalbare) woningen zijn. De adviesraad baseert zich op signalen die hij krijgt vanuit zijn achterban. De PAR schrijft: 'Met name de Seniorenraad en VAC komen regelmatig gevallen tegen waarbij senioren of langer thuis willen blijven wonen of willen verhuizen naar een nultredenwoning, maar dat niet kunnen omdat er niets beschikbaar is.' 

"Een op de zes ouderen wil langer thuis blijven wonen, mits er voorzieningen in huis worden aangebracht om dat mogelijk te maken", meent de adviesraad.

Het adviesorgaan doet een beroep op de gemeente om meer te doen en om woonprojecten als bijvoorbeeld CPO De Vrijheid, juist te omarmen. "De gemeente zou meer open moeten staan voor initiatieven en de ruimte en mogelijkheden moeten bieden om deze verder te ontwikkelen en te realiseren." De PAR wijst op steun vanuit de landelijke overheid en is er ook voorstander van om het begrip 'seniorenwoning' weer in te voeren.