De Sniep. (Archieffoto Hart van Holland)
De Sniep. (Archieffoto Hart van Holland)

Coronacrisis kost Waddinxveen ruim een half miljoen euro

Algemeen 353 keer gelezen

Waddinxveen - Nog lang niet alles is in beeld qua financiële gevolgen van de coronacrisis, maar Waddinxveen heeft al wel alle extra gemaakte kosten en gederfde inkomsten tot dusver op een rijtje gezet en komt op een extra kostenpost van 560.000 euro.

Vanwege de lockdown is Gouwebad De Sniep tijdelijk gesloten geweest. Hierdoor zijn inkomsten misgelopen van bijna 2,5 ton. Sportverenigingen hoefden de huur een paar maanden niet te betalen, het bedrag werd kwijtgescholden door de gemeente (deze kosten werden later wel gecompenseerd door het kabinet), de inhuur van boa's (buitengewoon opsporingsambtenaren die gaan over handhaving van de regels) heeft de gemeente meer geld gekost en ook het verruimen van de openingstijden van het afvalbrengstation vanwege de grote drukte, met name in de eerste maanden van de coronacrisis, heeft extra geld gekost.

Geen volledig beeld
Op de definitieve uitwerking van diverse compensatieregelingen van het Rijk is het nog wachten en dus kunnen nog niet alle plussen en minnen tegen elkaar worden weggestreept door Waddinxveen. Om toch alvast een indruk te hebben, heeft de gemeente wel alle extra gemaakte kosten en gederfde inkomsten bekendgemaakt die zeer waarschijnlijk niet gecompenseerd gaan worden en met de kanttekening dat het geen volledig beeld geeft van de corona-gerelateerde schade.