Weer volle fietsenstallingen bij het Coenecoop College waar alles en iedereen weer is begonnen.
Weer volle fietsenstallingen bij het Coenecoop College waar alles en iedereen weer is begonnen. Foto: Nicole Lamers

Nieuwe ronde, nieuwe kansen voor middelbare scholieren van Coenecoop

Algemeen 534 keer gelezen

Waddinxveen - Het was bijna als vanouds bij het Coenecoop College dinsdagochtend. De fietsenstalling puilde uit en overal zaten of stonden weer groepjes leerlingen.

Nicole Lamers

In de aula werd volop gepraat, gelachen, gegeten en soms geschreeuwd. "Heerlijk weer al die pubers hier. Ik kan me voorstellen dat er ouders zijn die hun kinderen wel achter het behang konden plakken na zo'n lange tijd thuis door corona, maar ik vind het weer fijn om ze allemaal te zien", zegt Kolette Raateland. Ze is afdelingsleider van havo/vwo voor de onderbouw.

Dinsdag gingen weer alle leerlingen van het Coenecoop College echt aan de slag. In juni, net voor de zomervakantie, mochten alleen nog de leerlingen van de onderbouw een paar uurtjes naar school en waren er ook geen pauzes. Nu draait alles weer op volle toeren zoals het was vóór corona. Wel staan in elk klaslokaal ramen open en de deur. In de hele school zijn looproutes aangegeven. 

De leerlingen zelf hoeven geen afstand meer te bewaren. Wel tot de docenten. Raateland: "We doen als docenten zelf ook ons best om die afstand goed te bewaken, want het is wel belangrijk dat we zelf ook op de been blijven. Alle docenten hadden weer enorm veel zin om deze week te beginnen." 

Huiswerk
En de leerlingen zelf? De 14-jarige Julie Bosschaart heeft gemengde gevoelens. "Ik had en heb er wel weer heel veel zin in, maar het gaat nu ook echt wel weer van BAM, huiswerk hier, huiswerk daar. Het is meteen weer vol ertegenaan, maar ik ben wel heel blij dat ik al mijn vriendinnen weer zie."

Voor de 12-jarige Milan Heemskerk was het sowieso wennen. "De middelbare school is toch echt wel heel anders dan de basisschool. Het is allemaal veel zelfstandiger." 

Ook voor de 15-jarige Anne Lotte Fickweller was het even omschakelen. "Ik kom van het Coenecoop College uit Boskoop. Daar had ik het wel fijn gevonden om weer naar school te gaan. Hier in Waddinxveen had ik het ook best gevonden om de lessen online te volgen."