Logo hartvanwaddinxveen.nl
Foto: Natuurlijk Delfland

Het Nationaal Hitteplan geldt ook voor dieren

  •   41 keer gelezen

Regio - Sinds een paar dagen is het Nationaal Hitteplan van kracht, waarbij nog maar eens wordt benadrukt dat mensen bij dit soort temperaturen goed voor zichzelf en hun leefomgeving moeten zorgen. Dit geldt echter ook voor dieren. Een afdeling van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV) heeft opgeroepen vooral niet de (wilde) dieren te vergeten.

Zo is het niet alleen voor mensen belangrijk om bij hitte genoeg te drinken, ook egels, vogels, hommels en bijen hebben water nodig. Een bakje met water kan op het balkon of in de tuin worden gezet. Om te voorkomen dat er diertjes in verdrinken, wordt aangeraden om knikkers in het bakje te leggen. Liefst wel iedere dag het water verversen.

Wie een sloot heeft, kan daar een plankje in leggen. Zo kan het als landingsplaats dienen voor vogels en andere vliegende dieren. 

De KNNV is een landelijke organisatie, bestaande uit meerdere lokale afdelingen. De KNNV is een landelijke vereniging voor en van natuurliefhebbers en houdt zich bezig met veldbiologie.

Meer berichten