Logo hartvanwaddinxveen.nl
Foto: Pixabay

Waddinxveen niet langer koploper aantal coronabesmettingen in de regio

  •   761 keer gelezen

Waddinxveen - De gemeente Gouda is de nieuwe koploper op de ranglijst van gemeenten in de GGD-regio Hollands Midden, met het hoogst aantal mensen positief getest op het coronavirus. De afgelopen periode had Waddinxveen de twijfelachtige eer de lijst aan te voeren. Telde Waddinxveen de drie voorgaande weken (week 29, 30 en 31) respectievelijk 10, 19 en 14 besmettingen, in week 32 waren dat er 7. Op maandag 10 augustus werden geen besmettingen geconstateerd.

Het grootste deel van het aantal besmettingen in week 32 komt dus op naam van Gouda, waar 69 mensen positief testten; in Hollands Midden was het totaal in die week 146. De GGD merkte eerder al het gestegen aantal coronabesmettingen in Gouda op en verwachtte dat deze trend nog even door zou zetten. 

Eind vorige week gaf de gezondheidsdienst dan ook een waarschuwing aan onder andere Waddinxveen en Zuidplas, als buurgemeenten van Gouda, om vooral alert te zijn bij gezondheidsklachten en het dringende advies zich vooral aan de regels te houden en een test te doen bij klachten, ook als die mild zijn. 

'Lightversie' bron- en contactonderzoek
Bij een positieve besmetting belt de GGD de nauwe contacten na. Omdat besmette personen steeds meer nauwe sociale contacten hebben, moet het team soms tientallen mensen bellen die op hun beurt ook weer tientallen andere contacten hebben gehad.

Door deze toename loopt de GGD Hollands Midden tegen haar grenzen aan en kiest in sommige gevallen voor een ‘lightversie’, wat betekent dat de GGD besmette personen vraagt zelf hun contacten te informeren.

Om de toenemende druk aan te kunnen, is de GGD bezig met het werven en opleiden van nieuwe medewerkers voor het bron- en contactonderzoek. ‘Het opleiden en inwerken van nieuw personeel kost tijd. Daarom verwachten we dat de krapte bij het bron- en contactonderzoek enige tijd aanhoudt’, laat de GGD Hollands Midden via een persbericht weten.

Meer berichten