Logo hartvanwaddinxveen.nl
Foto: Daniel Nettesheim/Pixabay

'Lift werkt weer naar behoren'

  •   223 keer gelezen

Waddinxveen - Een woordvoerder van Woonpartners Midden-Holland heeft maandagmorgen desgevraagd laten weten dat de werkzaamheden aan de lift in de flat aan de Peter Zuidlaan vrijdag 31 juli zijn afgerond en dat de lift weer naar behoren werkt.

De liftinstallatie dateert van 2001. De gemiddelde levensduur van liften is, volgens de woningcorporatie, tussen de 15 en 20 jaar (bron: liftintermediair). "De levensduur kan echter na inspectie door een onafhankelijke adviseur in overleg met de liftinstallateur worden verlengd", laat een woordvoerder weten. 

Dat is in dit geval ook gebeurd. Volgens de geldende normen (NEN 2767) is de lift geschikt bevonden tot 2024. Woonpartners laat weten dat de lift stil stond omdat het vervangen van het stuurblok, de pompmotor en olie noodzakelijk was. "Direct na de liftstoring is een noodvoorziening geplaatst." 

De werkzaamheden aan de lift konden vorige week toch uitgevoerd worden, ondanks dat voor de gehele liftbranche geldt dat veel A-merken en onderdelen uit het buitenland moeten komen. Dit heeft onder andere te maken met een verlaagde productie vanwege de coronacrisis.

Meer berichten