De Unie. (foto: archief Hart van Holland)
De Unie. (foto: archief Hart van Holland)

Doorstart voor De Unie?

Algemeen 1.378 keer gelezen

Waddinxveen - Curator René Mons hoopt op een doorstart van hotel-restaurant De Unie, maar durft nu nog niet te zeggen dat die er komt. 

Maandag 27 juli waren wel enkele lokale en niet-lokale partijen een kijkje komen nemen in het pand, maar tot dusver zijn er nog geen biedingen gedaan. “Al heb ik mijn mail vandaag (donderdag 30 juli) nog niet helemaal doorgenomen”, zegt Mons optimistisch.

Als reden voor het faillissement van het hotel-restaurant is door de directie ‘corona’ opgegeven, maar een onderzoek naar de oorzaak van het faillissement moet nog gedaan worden. Uiteraard hebben geïnteresseerde partijen wel de cijfers van De Unie in kunnen zien. 

Het aantal geïnteresseerden was onder de tien die officieel tot 6 augustus de tijd hebben om een bod uit te brengen. Zeker gezien de geschiedenis van De Unie die teruggaat tot het jaar 1683, hoopt Mons dat het voor Waddinxveen behouden kan blijven.

De 18 personeelsleden die De Unie had (waarvan enkelen ook met een nulurencontract), staan inmiddels allemaal op straat. Vrijdag 7 augustus hoopt Mons wellicht iets meer te kunnen vertellen over al dan geen doorstart voor De Unie.