Kraambezoek in coronatijd.
Kraambezoek in coronatijd. Foto: Ton Bennemeer

Genomineerden Cultuurprijs 2020 bekend

Algemeen 672 keer gelezen

Waddinxveen - De genomineerden voor de Cultuurprijs 2020 zijn bekend. In totaal zijn bij de gemeente Waddinxveen 16 aanmeldingen binnengekomen, waarvan uiteindelijk vier kandidaten zijn genomineerd.

Voor de aanmoedigingsprijs zijn twee kandidaten genomineerd. De jury kiest de komende maand de winnaars uit de genomineerden. Deze winnaars worden bekendgemaakt op 12 september tijdens het evenement WadCultureel.

Genomineerden
De genomineerden voor de Cultuurprijs en aanmoedigingsprijs 2020 zijn (in willekeurige volgorde): Dick Jan Thuis (de bedenker van de site 'Waddinxveen, parel aan de Gouwe'), Muziek in Waddinxveen dat concerten organiseert in de Remonstrantse kerk, Nick de Kruijf die bekend werd met geschilderde uiltjes en hiermee geld inzamelde voor het Corona Research Fonds, fotograaf Ton Bennemeer, toneelgroep Maskerade en Stijn Donders met een muziekproductiestudio (Raiko Records) in Waddinxveen.

Alle genomineerden hebben volgens de jury een bijzondere bijdrage geleverd aan het Waddinxveense culturele leven. De Cultuurprijs bestaat uit een kunstwerk en een geldbedrag van 750 euro. De aanmoedigingsprijs is een geldbedrag van 150 euro. Beide prijzen worden uitgereikt tijdens WadCultureel op zaterdag 12 september in het Burgemeester Warnaarplantsoen.