Logo hartvanwaddinxveen.nl
Tim behaalt het felbegeerde certificaat. (foto:pr)
Tim behaalt het felbegeerde certificaat. (foto:pr)

Tim (12) is straks een van jongste deelnemers tussen de 'grote' racers

  •   212 keer gelezen

Waddinxveen - De 12-jarige Tim van Elleswijk uit Waddinxveen heeft op 23 en 24 juli op het autocircuit van Meppen (Duitsland) deelgenomen aan een officiële autoracecursus. Hij behaalde hier als een van de jongste deelnemers niet alleen zijn clublicentie, maar ook zijn EU-licentie, in een gehuurde Citroën C1.

Met dat certificaat kan Van Elleswijk direct rijden tussen de grote en snelle jongens op circuits als Zandvoort, Assen en het legendarische circuit van Spa Francorchamps.

Dit jaar focust de 12-jarige racer zich nog op het NK karten waar hij het eindpodium wil halen in de, voor hem nieuwe, Parolin RK1-klasse. Tegelijkertijd wil Van Elleswijk vanaf nu samen met zijn trainer alvast de volgende stappen in de autosport gaan verkennen. Het team, NXT Racing, waarbij Van Elleswijk zich in 2016 aansloot, begeleidt deze vervolgstappen. Dit vereenvoudigt de uiteindelijke overstap van de kartsport naar de autosport. De eerste stap in de juiste richting, het certificaat in de wacht slepen, waarmee hij het autocircuit op kan, is hiermee gezet.

Meer berichten