Logo hartvanwaddinxveen.nl
De wijkverplegers van zorgorganisatie Vierstroom bewegen zich voortaan per fiets door het dorp.
De wijkverplegers van zorgorganisatie Vierstroom bewegen zich voortaan per fiets door het dorp. (Foto: pr)

Wijkverpleging op e-bikes door het dorp

  •   563 keer gelezen

Waddinxveen - Minder reistijd en meer tijd voor de cliënt; dát was voor zorgorganisatie Vierstroom Zorg Thuis de reden om medewerkers in de wijkverpleging een elektrische fiets aan te bieden. De eerste medewerkers van de wijkteams in Waddinxveen hebben inmiddels hun elektrische zorgfietsen in ontvangst genomen.

Nathalie is wijkverpleegkundige en zegt: “Ik ben enorm blij met de e-bike. Waar ik eerst de auto zou nemen vanwege de afstand, kan ik nu prima met de e-bike op pad. Het is heerlijk om tussendoor even lekker te kunnen bewegen in de buitenlucht in plaats van telkens in de auto te zitten en bovendien kan ik me met de e-bike veel soepeler door de wijk bewegen. Dat scheelt veel reistijd en komt de cliënten ten goede. Het is ook fijn dat ik de e-bike privé mag gebruiken, daardoor pak ik nu ook vaker de fiets.”

Directeur Susan Veenhoff van Vierstroom Zorg Thuis is trots op het e-bikeproject. “Wij vinden het belangrijk om in onze medewerkers te investeren en te zorgen voor een prettige manier van werken. De e-bike helpt daarbij: minder reistijd, meer tijd voor de cliënten en het komt bovendien de vitaliteit van de medewerkers ten goede. We faciliteren de e-bike voor iedereen, ook voor stagiaires." Vierstroom Zorg Thuis betaalt alles (de organisatie least de fietsen).

In de komende vier weken krijgen in totaal zo’n 400 medewerkers van Vierstroom Zorg Thuis een elektrische fiets. Veenhoff: “We zijn blij dat er zoveel interesse voor is. We hopen natuurlijk dat in de toekomst nog meer medewerkers gebruik gaan maken van de e-bike.”

De e-bike van Vierstroom Zorg Thuis is speciaal ontwikkeld voor het zorgpersoneel in de wijk. Het is een licht model e-bike met een krachtige motor en accessoires die bijdragen aan het gebruiksgemak in de zorg.

Vierstroom Zorg Thuis mag zich sinds december fietsambassadeur voor het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat noemen. De groep van fietsambassadeurs bestaat uit verschillende bedrijven uit diverse sectoren die het gebruik van de fiets actief stimuleren onder hun medewerkers.

Meer berichten