Logo hartvanwaddinxveen.nl
Foto:

Deze week zes nieuwe besmettingen

  •   1619 keer gelezen

Waddinxveen - Waren er vorige week tien nieuwe besmettingen met het coronavirus in Waddinxveen, deze week staat de teller (tot en met woensdag 22 juli) op 6 nieuwe besmettingen. De cijfers worden dagelijks ingevoerd op de dashboard van GGD Hollands Midden waar ook het aantal ziekenhuisopnames en het totaal aantal besmettingen in Hollands Midden is af te lezen aan de hand van tabellen. 

Uit bron- en contactonderzoek van de GGD Hollands Midden blijkt dat de toename van het aantal inwoners van Waddinxveen dat besmet blijkt te zijn met het coronavirus in week 29 (vorige week) individuen waren of mensen uit één of meerdere huishoudens, maar in ieder geval niet te herleiden was naar één bron of brandhaard zoals in Hillegom eerder deze maand het geval was. Daar hadden alle besmette personen een bezoek aan hetzelfde café met elkaar gemeen. 

Burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis benadrukte eerder deze week al dat iedereen alert moet blijven en de maatregelen rondom corona in acht moet blijven nemen. 

In week 14 (30 maart tot en met 3 april) was het aantal besmettingen in Waddinxveen tot dusver het hoogst: het waren er toen 12. Dat was net na de uitbraak van Covid-19. In die periode werd lang nog niet iedereen getest op corona. 

Meer berichten