Logo hartvanwaddinxveen.nl
Foto:

Toename besmettingen in Waddinxveen niet te herleiden naar één bron

  •   1741 keer gelezen

Waddinxveen - Uit bron- en contactonderzoek van de GGD Hollands Midden blijkt dat de toename van het aantal inwoners van Waddinxveen dat besmet blijkt te zijn met het coronavirus - in week 29 waren er tien nieuwe besmettingen waardoor er een piek was te zien in de tabellen van de GGD - individuen zijn of mensen uit één of twee huishoudens. Het zou in ieder geval niet gaan om zogeheten clustervorming waarvan bijvoorbeeld in Hillegom sprake was. Daar kon een plaatselijke uitbraak herleid worden aan een cafébezoek eerder deze maand. 

Burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis wist, na het ter perse gaan van deze krant op dinsdag 21 juli, de uitslag van het onderzoek te melden. "Wanneer is geconstateerd dat het om individuen gaat, krijgen wij als gemeente ook niet méér informatie. Feit blijft wel dat iedereen alert moet blijven voor wat betreft de maatregelen rondom het coronavirus." Nieuwenhuis drong daar eerder deze week ook al op aan. 

De cijfers zijn eerder zo hoog geweest in Waddinxveen, maar dat was net na de uitbraak van Covid-19. In week 14 (30 maart tot en met 3 april) was het aantal besmettingen in Waddinxveen tot dusver het hoogst: het waren er toen 12. Daar moet wel bij vermeld worden dat toen nog lang niet iedereen getest werd op corona. Desalniettemin was er nu duidelijk een piek in de overzichten van de GGD te zien. Op diverse plekken in Nederland, maar ook in het buitenland is duidelijk weer een toename te zien van het aantal besmettingen door het coronavirus. 

Meer berichten