Logo hartvanwaddinxveen.nl
De Zeeheldenbuurt krijgt, onder andere, een gebied waar honden los mogen lopen.
De Zeeheldenbuurt krijgt, onder andere, een gebied waar honden los mogen lopen. (Foto: Pixabay)

Ruim zeven ton voor aanpakken van Zeeheldenbuurt

  •   330 keer gelezen

Waddinxveen - Het college van burgemeester en wethouders is onder meer akkoord gegaan met het aanwijzen van een losloopgebied voor honden in de Zeeheldenbuurt. Voor het hele project wordt een bedrag van 730.000 euro beschikbaar gesteld.

Bewoners hebben tijdens het participatietraject zelf aangegeven dat er behoefte zou zijn aan dergelijk gebied in de wijk.

Besloten is om het gebied bij de kruising Van Speykstraat-Kromme Esse als losloopgebied voor honden aan te wijzen. Het gebied wordt ingericht als ook de rest van de Zeeheldenbuurt wordt aangepakt.

Vooroorlogse buurt
De Zeeheldenbuurt is een vooroorlogse buurt uit de jaren twintig met een geïsoleerde ligging. Door slechte wegen vol kuilen en gaten is wateroverlast ontstaan en het rijcomfort afgenomen. Dit geeft aanleiding tot de herinrichting van de wijken. Ook is de openbare verlichting aan vervanging toe.

Doel van de herinrichting is, volgens de gemeente, een verkeersveilige buurt waar de auto, de fiets- en voetganger de openbare ruimte delen, met een goede balans tussen parkeren en groen.

Meer berichten