Logo hartvanwaddinxveen.nl

Poolse bende smokkelde drugs in reservebanden vanuit het Groene Hart

  •   138 keer gelezen

Waddinxveen/regio - Politie en justitie hebben op 23 juni een criminele organisatie opgerold die opereerde vanuit het Groene Hart. De bende hield zich bezig met de smokkel van drugs in de reservebanden van vrachtwagens.

Op 23 juni werden zes panden doorzocht in Waddinxveen, Bodegraven, Woerden, Alphen aan den Rijn en Bergambacht. Daarbij zijn tien Polen in de leeftijd tussen de 24 en 45 jaar aangehouden. Ook werden honderden kilo’s softdrugs aangetroffen, tientallen kilo’s harddrugs, circa 250.000 euro in contanten en diverse wapens, waaronder vuurwapens. 

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) heeft de criminele organisatie zich minstens twee jaar bezig gehouden met de smokkel van hard- en softdrugs vanuit Nederland naar andere landen, waaronder Frankrijk, Engeland, Spanje en Noorwegen. Hun werkwijze bestond uit het vullen van de reservebanden van vrachtwagens  met drugs. De chauffeurs van de vrachtwagens zaten in het complot. 

Het onderzoek van de Haagse politie liep al geruime tijd. Toen daaruit bleek dat er drugssmokkel werd voorbereid, heeft de Duitse douane op verzoek van de Haagse politie een vrachtwagen gecontroleerd. Zij vond daarbij zo’n tweehonderd kilo hasj en veertig kilo cocaïne. Hierop besloten politie en OM in Nederland tot aanhoudingen en doorzoekingen over te gaan.

Op 8 juli heeft de raadkamer van de Haagse rechtbank het voorarrest van negen van de tien verdachten met negentig dagen verlengd.

Meer berichten