Logo hartvanwaddinxveen.nl
Burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis vertelt de eerste kinderburgemeester over zijn ambtsketen.
Burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis vertelt de eerste kinderburgemeester over zijn ambtsketen. (Foto: Nicole Lamers)

Aangenaam; de eerste kinderburgemeester van Waddinxveen

  •   328 keer gelezen

Waddinxveen - Liva van Steensel heet ze, ze is 11 jaar, zit op de Rehobothschool en is uitermate geschikt als kinderburgemeester, want 'ze kan goed samenwerken, is niet verlegen en heeft veel fantasie'.

Dat vertelt ze althans zelf in het filmpje dat ze heeft gestuurd naar de gemeente, die een oproep deed aan alle kinderen in Waddinxveen die komend schooljaar in groep 8 zitten en ook een gooi wilden doen naar de 'functie' van kinderburgemeester. 

Liva werd het uiteindelijk van de 15 inzendingen en schrijft daarmee geschiedenis, want ze is de eerste in Waddinxveen. En dat komt goed uit, want ze heeft ook de ambitie om later minister-president Rutte op te volgen.

Burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis legt uit waarom de keuze op Liva is gevallen. "Laat ik voorop stellen dat we heel veel leuke reacties hebben gehad. Bij het samenstellen van een top drie hebben we gelet op componenten als 'samenwerking'. Uiteindelijk is Liva het geworden, omdat ze zo puur is. Ze draaide geen ingestudeerd verhaaltje af en dat viel op."

In de regio is een kinderburgemeester bepaald niet nieuw, Waddinxveen loopt wat dat betreft zelfs een beetje achter. "Daarom ben ik ook zo blij dat Waddinxveen er nu wel één heeft. Het werd hoog tijd, ik weet eigenlijk niet zo goed waarom het zo lang geduurd heeft", aldus Nieuwenhuis.

Het is wel echt de bedoeling dat Liva de jeugd van Waddinxveen vertegenwoordigd, al heeft ze zelf ook genoeg ideeën zoals een veld waar kinderen altijd boomhutten kunnen bouwen.

Liva wordt 7 september om 19.00 uur geïnstalleerd, pas dan mag ze haar ambtsketen om.

(Nicole Lamers)

Meer berichten