Logo hartvanwaddinxveen.nl
Niet iedereen staat achter de coronamaatregelen.
Niet iedereen staat achter de coronamaatregelen. (Foto gemaakt door HvH-lezer aan de Zwarteweg in Waddinxveen)

TipWaddinxveen: 'Geen fysiek contact mogen hebben, is het moeilijkst'

  •   84 keer gelezen

Waddinxveen - Het tweede onderzoek van burgerpanel TipWaddinxveen is afgerond en de resultaten zijn binnen. In totaal 113 inwoners van Waddinxveen vulden de enquête in die onder andere ging over de gevolgen van de coronacrisis. Zo werd gevraagd naar de bevindingen van de afgelopen periode, hoe iedereen de intelligente lockdown heeft ervaren en welke gevolgen, goed of slecht, dit heeft gehad.

De meerderheid (60 procent) gaf aan zich nog steeds weinig zorgen te maken over het virus. Toch lieten enkele deelnemers in aanvulling hierop weten het niet zo prettig te vinden dat de anderhalvemeterregel niet zo serieus meer lijkt te worden genomen. 

De meest beperkende maatregel tijdens de coronacrisis wordt door velen 'het minder contact hebben met vrienden en familie (76 procent)' gevonden. Een toelichting van iemand bij deze stelling: "Ik ervaar het als pure dictatuur en tirannieke maatregelen." Geen fysiek contact hebben is voor de meesten lastig om verschillende redenen. Zo vindt iemand het vervelend dat hij/zij niet kan gaan en staan waar hij/zij wil. 

Ook het niet kunnen bezoeken van het toilet, werd door menigeen als storend ervaren. Iemand anders stelt dat het verbieden van onderling contact 'misdadig' is en ook het niet kunnen genieten van de buitenlucht werd als 'vervelend' ervaren. "Naar buiten gaan, dát is juist goed voor de gezondheid, niet de vaccins die men voorbereidt." 

Wat betreft de vakantieplannen: die gaan bij 25 procent van de mensen gewoon door, 24 procent van de respondenten geeft aan dat de vakantie is geannuleerd. Hierbij zegt het overgrote deel van de deelnemers de zomervakantie wel in eigen land te vieren: "Wij gaan graag op vakantie, maar onder deze omstandigheden is Nederland ook super." 

De redactie van Hart van Holland heeft ook gevraagd naar wat iedereen vond van de berichtgeving in coronatijd in dit huis-aan-huisblad. 'Redelijk', vulde een respondent in, met als toelichting: 'Teveel gericht op de regio'. 

De volledige rapportage is hier te vinden.

Meer berichten