Het voormalige C1000-pand staat, ongebruikt, weer in de verkoop.
Het voormalige C1000-pand staat, ongebruikt, weer in de verkoop. Foto: Erik van Leeuwen

Gemiva zet voormalige C1000 weer te koop

Algemeen 1.363 keer gelezen

Waddinxveen - Zonder er gebruik van te hebben gemaakt, verkoopt Gemiva-SVG Groep het vorig jaar aangekochte pand aan de Passage. Onlangs werd bekend dat de zorginstelling het voormalige C1000-pand niet gaat ontwikkelen als centrum voor dagbesteding. 

Door Erik van Leeuwen

Gemiva kocht het pand in oktober vorig jaar van de gemeente met het doel om er de vervangende locatie voor activiteitencentrum De Mingel van te maken. De Mingel is nu nog ondergebracht in het pand van zorgcentrum Souburgh. Daar is straks echter geen plaats meer als Souburgh tegen de grond gaat wanneer op die plek nieuwbouw komt. 

Gemiva liet de cliënten van de dagbesteding in een brief op 22 juni weten dat het afziet van de ontwikkeling van het voormalige supermarktpand. In de brief wordt gemeld dat Gemiva na een bestuurswijziging in juni 2019 al snel tot de conclusie kwam dat de investering om van het gebouw een dagbesteding te maken ‘veel te groot was’. 

Tegenvaller
Voor de ontwikkeling van het Sleutelkwartier, het gebiedsproject tussen station en brug in het oude centrum, is het besluit van Gemiva een tegenvaller.

Wethouder Kirsten Schippers vertelde de gemeenteraad dat ze pas op 29 juni via een brief op de hoogte is gesteld door de directie van Gemiva. Volgens haar was de gemeente niet betrokken meer bij het pand. “Er is ook geen sprake van terugkoopplicht. Gemiva gaat het pand zelf verkopen.”