Afbeelding
Foto: Klaus Hausmann/Pixabay

Moment stilte voor slachtoffers corona in Waddinxveen

Politiek 588 keer gelezen

Waddinxveen – De gemeenteraad heeft afgelopen woensdag een moment stilte gehouden voor de Waddinxveense slachtoffers van het coronavirus. Dat gebeurde tijdens de eerste fysieke raadsvergadering sinds het uitbreken van de pandemie in maart van dit jaar.

In Waddinxveen overleden tot op heden zeven personen aan de gevolgen van Covid-19. Achttien personen moesten worden opgenomen in het ziekenhuis, terwijl 78 besmettingen werden geconstateerd. “Het is een ingrijpende periode voor iedereen, vooral voor de mensen die dierbaren hebben verloren”, zei burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis. 

Met de coronaslachtoffers werden ook twee oud-raadsleden herdacht. Op 13 februari overleed Liesbeth Ruiter-Doornebal, die van 2006 tot en met 2010 namens het CDA in de gemeenteraad zat. 

Gerrit van Ringelenstein (PCW) overleed op 25 maart. Hij kende maar een korte carrière als raadslid, maar was wel een bekende Waddinxvener. Hij was ondernemer en had supermarkten aan de Ieplaan, De Luifel en aan de Zuidplaslaan. Hij was jarenlang voorzitter van de OWW, de voorganger van ondernemersvereniging OPW. 

Van Ringelenstein werd in 1995 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en was tevens ereburger van Waddinxveen.