Afbeelding
Foto: Erich Westendarp/Pixabay

Alle seinen op groen voor hybride sporthal

Algemeen 457 keer gelezen

Waddinxveen – De gemeenteraad neemt woensdag 15 juli een besluit over de nieuwe hybride sporthal op sportpark De Sniep, maar het kan niet anders dan dat de meeste partijen instemmen. Alle seinen staan na de raadscommissie van deze week op groen.

Door Erik van Leeuwen

De grootste bezwaren werden door wethouder Hannie van der Wal van tafel geveegd. Zoals die er waren van het Coenecoop College, dat een duidelijke voorkeur had voor renovatie van sporthal De Dreef. “Ik begrijp de bezwaren van het Coenecoop College, maar het zijn geen problemen die we niet kunnen oplossen. Ja, de sporthal staat niet naast school, maar ik kan zo twee scholen opnoemen in de regio waar dat ook niet het geval is."

Het bezwaar dat er geen toezicht gehouden kan worden door de gymdocenten omdat de afstand tussen kleedkamers en hal te groot zou zijn – in de nieuwe sporthal is een gang van dertig, veertig meter gepland – maakte de wethouder ook korte metten. Volgens Van der Wal zijn er voor tal van bezwaren, die door clubs werden geuit, oplossingen te bedenken. “Toos wil meer publiek kwijt kunnen bij hun wedstrijden. Daar kunnen we een tijdelijke verrijdbare tribune voor inzetten.”

Een issue is nog wel de hoogte van de hal. Jeroen Grond, voorzitter van badmintonclub Invictus, vroeg de gemeenteraad en het college hiermee rekening te houden. “De Dreef kent nu een shuttlevrije hoogte die precies goed is om ook op het hoogste niveau te spelen. Dat willen we ook graag in de nieuwe hal.” 

Grond drukte de gemeente op het hart om in contact te treden met sportbonden over de eisen. “Ze hebben daar de specialisten in huis. Het zou zonde zijn als we iets bouwen waar we spijt van krijgen.” Hij ontweek de vraag vanuit de raad wat de ideale hoogte is voor badminton. “De hoogte van de hal is anders dan de vrije speelhoogte. Het gaat ons om die inpandige hoogte.”

Het idee van een hybride sporthal op sportpark De Sniep ontstond pas eind mei, vertelde Van der Wal. “We kwamen al snel tot de conclusie dat het de beste optie is.” De PCW omschreef die werkwijze als ‘adhoc’. 

Jannes Berghout: “Ik mis een integrale kijk op sportpark De Sniep. Wat gaat er in de toekomst nog meer gebeuren? Daarnaast wordt met deze stap een streep gezet door de gebiedsvisie Dreef-Oude Dreef. Sport was daar het bindende element van. Die visie moet dus herzien worden.” Dat laatste betwistte Van der Wal. “Er kan op de plek van De Dreef nog iets komen met een bestemming van sport en beweging.”