Logo hartvanwaddinxveen.nl
Van links naar rechts: burgemeester Nieuwenhuis, Jan van der Neut, Bea Rotteveel, Suzanne Hetyey en Gerard Torenbeek mét lintje.
Van links naar rechts: burgemeester Nieuwenhuis, Jan van der Neut, Bea Rotteveel, Suzanne Hetyey en Gerard Torenbeek mét lintje. (Foto: Annette van den Berg)

Lintjesregen in de herhaling

  •   261 keer gelezen

Waddinxveen – Tien weken lang wisten de uitverkorenen al dat ze een lintje zouden krijgen en vrijdag 3 juli kon burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis de toegezegde onderscheiding ook eindelijk uitreiken. Door corona was dit niet eerder mogelijk.

Door Annette van den Berg

Anders dan anders kon de burgemeester de versierselen die horen bij een koninklijke onderscheiding niet zelf opspelden, dat werd gedaan door een partner of familielid.

Anders dan anders had de uitreiking ook niet plaats in het gemeentehuis. Om 1,5 meter afstand te kunnen houden, werd uitgeweken naar de Ontmoetingskerk.

Vrijdag 24 april verraste burgemeester Nieuwenhuis online vijf inwoners van Waddinxveen om ze alvast te feliciteren met hun benoeming tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Meer dan een videogesprek en een bos bloemen zat er toen niet in door de intelligente lockdown in Nederland.

Vrijdagochtend 3 juli kregen de ordeleden de decoratie alsnog opgespeld en werd een blauw koffertje uitgereikt met een koker met oorkonde. “Het is goed om u alsnog in het zonnetje te kunnen zetten. Dat verdient u”, zei burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis. “Zonder vrijwilligers stort Waddinxveen als een kaartenhuis in elkaar. Vrijwilligers zijn het cement voor de lokale samenhang.”

Verdiensten
Gerard Torenbeek (83 jaar op 24 april jl.) kreeg de onderscheiding vooral voor zijn inzet bij allerlei organisaties binnen het ouderenwerk.

Jan van der Neut (82 jaar op 24 april jl.) is al meer dan 60 jaar verweven met voetbalclub Be Fair.

Bea Rotteveel (73 jaar op 24 april jl.) is een van de stille krachten achter de schermen in zorgcentrum Souburgh en Suzanne Hetyey (57 jaar op 24 april jl.) nam het initiatief voor de stichting Care for Family en de voedselbank.

Overleden
Voor Aris Anker (75 jaar) kwam de daadwerkelijke uitreiking van de koninklijke onderscheiding helaas te laat. Onlangs overleed Anker onverwachts.

Hij kreeg zijn lintje voor al zijn vrijwilligerswerk voor de gereformeerde gemeente in Gouda, voor zijn inzet als klusjesman bij een woonzorgcentrum in Gouda en zijn jarenlange inzet als vrijwilliger bij de Graaf Jan van Nassauschool in Gouda.

Meer berichten