Logo hartvanwaddinxveen.nl
Leerlingen laten van zich horen, wethouder Kraaijestein kijkt toe.
Leerlingen laten van zich horen, wethouder Kraaijestein kijkt toe. ((foto en tekst: Nicole Lamers))

Oudste leerlingen van Theo Thijssenschool komen in opstand

  •   1575 keer gelezen

Waddinxveen - De leerlingen van de groepen 6 en 7 lieten donderdagmiddag voor de entree van het gemeentehuis van zich horen. Door een toename van het aantal kleuters in het nieuwe schooljaar 20/21 is er ruimtegebrek op de Theo Thijssenschool en is het plan gerezen om na de zomer groep 7 en 8 les te laten hebben in het gebouw aan de Kerkstraat. De locatie is de kinderen bekend, ze hebben er eerder gebivakkeerd toen de Theo Thijssenschool werd verbouwd. Nu willen ze vooral genieten van het gerenoveerde schoolgebouw aan de Kerkweg-Oost.

"We zijn hier begonnen en we willen hier ook het laatste jaar als groep 8 doormaken", zegt de 11-jarige Rosalie Bravenboer strijdvaardig. "We hebben al een poos aan de Kerkstraat moeten zitten, maar dat was helemaal niet leuk." 

Ze krijgt bijval van de leerlingen om haar heen die op het schoolplein van de Theo Thijssenschool staan. "Daar was heel weinig ruimte om te spelen en ook geen leuke toestellen. Hier is het veel leuker." Dan de kleuters maar naar de Kerkstraat? "Dat wil men niet omdat de kleuters niet zelf naar huis kunnen. Maar wij willen ons laatste jaar van de basisschool hier meemaken." 

Rosalie wijst naar Jessenia van Beek. "Zij is degene die deze actie bedacht heeft." Zij is ook degene die met een megafoon in haar hand naar het gemeentehuis loopt met zo'n 25 kinderen achter zich aan en een handjevol ouders. De actie vindt bewust na schooltijd plaats en wordt ook niet begeleid door een docent. Overigens is de schooldirectie er wel van op de hoogte gesteld.

Het is wethouder Kraaijestein die wat aarzelend naar buiten komt. Hij drukt de kinderen op het hart dat er afstand moet worden gehouden in verband met de coronamaatregelen. Twee handhavers van de gemeente houden de groep ook nauwlettend in de gaten. 

Kraaijestein zegt de honneurs waar te nemen voor wethouder van onderwijs Hannie van der Wal die deze dag zelf aan het demonstreren blijkt te zijn, voor meer geld in het onderwijs. Maar Kraaijestein belooft de boodschap van de kinderen over te brengen aan haar en geeft de leerlingen nog een applausje voor het keurig verwoorden van hun actie.

Meer berichten