Logo hartvanwaddinxveen.nl
Wethouder Atzema (rechts) en  directeur De Vries van Park Triangel, overhandigden symbolisch de sleutel aan de bewoners van 1000ste woning.
Wethouder Atzema (rechts) en directeur De Vries van Park Triangel, overhandigden symbolisch de sleutel aan de bewoners van 1000ste woning. (Foto: pr)

Duizendste woning in Park Triangel opgeleverd

  •   322 keer gelezen

Waddinxveen - De duizendste woning is donderdag 25 juni in Park Triangel opgeleverd. Bewoners Denise (26) en Sebastiaan (27) hebben symbolisch de sleutel ontvangen uit handen van wethouder Gezina Atzema en Alexander de Vries, directeur van Park Triangel.

De echte sleutel was eerder op de dag al overhandigd door de aannemer. Park Triangel is een nieuwbouwwijk waar in 2028 ruim 2.500 nieuwe woningen moeten staan. "In Park Triangel kan iedereen wonen, van sociale huur tot vrije sector, koop en alles er tussenin", benadrukte Atzema donderdag. 

Om starters een kans te geven op de woningmarkt zijn in Park Triangel driehonderd koopstartwoningen gerealiseerd waarmee starters met uitgestelde betaling een woning kunnen kopen. Ook is er een Woningfonds opgericht om het gat te vullen tussen sociale huur en vrije sector. De eerstvolgende fase zijn negentig middeldure huurwoningen.

Daarvoor is wel een bestemmingsplanwijziging nodig en die procedure loopt nu. Volgens Alexander de Vries, directeur van Park Triangel is de wijk vanwege de kwaliteit populair in de regio. 

"Dat merken we aan het aantal inschrijvingen vanuit Zoetermeer, Gouda en Den Haag. Woningen hier zijn gewild en stijgen sterk in waarde. De bewoners die als een van de eersten de sleutel van hun nieuwe huis hebben gekregen, staan nu weer ingeschreven voor een nieuwe woning in Park Triangel."

Meer berichten