Logo hartvanwaddinxveen.nl
Foto: KNMI

Droogte in gebied Schieland en Krimpenerwaard

  •   83 keer gelezen

Waddinxveen/regio - De regenbuien van de afgelopen tijd, zowel in Nederland als Duitsland, hebben geholpen om de droogte en het zouter worden van het water in dit gebied tegen te gaan. Maar het opgebouwde neerslagtekort is ondanks de buien nog steeds hoog, zo wordt vermeld op de website van het hoogheemraadschap. 

Door de regen worden op dit moment geen extra maatregelen meer genomen om het water in dit gebied zoet te houden. De afvoer van de rivieren is gestegen, waardoor het water in de regio weer via de gebruikelijke routes kunnen stromen. 

Een mobiele pomp blijft staan om het waterpeil hoog genoeg te houden, in Lekkerkerk. Ondanks de buien is het opgebouwde neerslagtekort nog steeds hoog.

De vrijwillige dijkwachten van Schieland en de Krimpenerwaard gaan daarom meehelpen met de controle van droogtegevoelige kades (veenkades) in dit gebied. Bij aanhoudende droogte bestaat de kans namelijk dat veenkades uitdrogen. 

Hierdoor kunnen scheuren ontstaan waardoor sneller water kan verdwijnen uit het veen. De veenkade kan dan te licht worden. Uiteindelijk kan de kade wegschuiven als er te veel schade is ontstaan.

Meer berichten