Logo hartvanwaddinxveen.nl
Dierendal weet nu waar ze aan toe is.
Dierendal weet nu waar ze aan toe is. (Foto: archief HvH)

'Kinderboerderij Dierendal heeft eindelijk duidelijkheid'

  •   548 keer gelezen

Waddinxveen - Vorig jaar stond kinderboerderij Dierendal nog op omkiepen en werd het voortbestaan bedreigd door forse bezuinigingen. Nu wordt er een beheerovereenkomst ondertekend door de gemeente en Dierendal om 'het voortbestaan van de kinderboerderij veilig te stellen', zo staat omschreven in het beleidsstuk. 

In het besluit staat ook: 'De raad, het college en de samenleving geven aan dat kinderboerderij Dierendal van belang is voor Waddinxveen'. Voorzitter van Stichting Dierendal, Ellen van Helden (tevens zelf raadslid, red.) reageert: "Grappig dat hetzelfde college dat de beheerder wilde wegbezuinigen hier zegt dat Dierendal van belang is voor Waddinxveen."

Voorafgaand aan de begrotingsraad op woensdag 13 november in 2019 - waarin de bezuinigingsplannen van het college aan bod kwamen - werd aan burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis nog een lijst met 338 handtekeningen tégen de bezuinigingen overhandigd. Hiermee werd de maatschappelijke rol die Dierendal in Waddinxveen speelt, onderstreept (in 2018 bezochten achtentwintigduizend mensen Dierendal).

Het pleidooi om de bezuinigingen terug te draaien had direct in 2019 al effect, maar in de nieuwe beheerovereenkomst staat nu alles zwart op wit. Van Helden legt uit dat er wel al een overeenkomst was uit 2007, maar die moest geactualiseerd worden. In het nieuwe document staat wie wat betaalt en onderhoudt. Daaruit blijkt ook dat de beheerder toch behouden blijft voor Dierendal en daar was het Van Helden vooral om te doen. "Drie uur per dag komt hij en dat gaat al jaren goed."

Ze moet voortaan wel zelf gas, water en licht gaan betalen en ozb, maar dat maakte deel uit van de onderhandelingen. "Ik denk dat me dat wel gaat lukken naast de ruim 22.000 euro die ik elk jaar al bijeen sprokkel om de boel open en draaiende te houden", aldus Van Helden. 

De voorzitter is blij met de nieuwe overeenkomst. Het geeft voor haar 'eindelijk duidelijkheid'.

Meer berichten