Logo hartvanwaddinxveen.nl
Even rust, voor onder andere ASW. De afgelopen coronaperiode is voor meerdere sportclubs zwaar geweest.
Even rust, voor onder andere ASW. De afgelopen coronaperiode is voor meerdere sportclubs zwaar geweest. (Foto: archief HvH)

Sportclubs kunnen op adem komen

  •   245 keer gelezen

Waddinxveen – De gemeente Waddinxveen komt alle sportclubs die een accommodatie huren tegemoet. Het college heeft besloten dat de clubs hun huur in de coronaperiode niet hoeven te betalen.

Door Erik van Leeuwen

“We wilden de clubs niet langer in onzekerheid laten”, zei burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis. “Ze moeten weten waar ze aan toe zijn voor de toekomst.” Diverse sportclubs hebben het zwaar door de uitbraak van het coronavirus en daarbij horende maatregelen. 

Voetbalverenigingen ASW en Be Fair zagen hun barinkomsten volledig wegvallen. Doordat ze de huur een paar maanden niet hoeven te betalen, wordt hen financiële ademruimte geboden.

Vanuit het Rijk zijn de gemeenten bedragen toegezegd ter compensatie. Waddinxveen weet echter niet op hoeveel geld ze mag rekenen. “Desondanks hebben we besloten de huurpenningen van de clubs niet te innen. Het kan dat we straks tekort komen, maar daar moeten we dan maar een oplossing voor vinden”, zei Nieuwenhuis.

Volgens de burgemeester begint het in Waddinxveen ‘weer wat gewoner’ te worden. “Alles is bezig om op te starten.” 

Stort
Ook bij het gemeentelijke afvalbrengstation merken ze dat: het is er een stuk minder druk. Toen de coronamaatregelen van kracht werden, werden de openingstijden van de milieustraat tijdelijk verruimd. Dat is in mei teruggedraaid.

Wethouder Gezina Atzema hield woensdag 17 juni een steekproef: “De gemiddelde wachttijd was twintig minuten en na half vier was je meteen aan de beurt.” Zij reageerde op CDA-raadslid Frans Schwiebbe, die had gehoord dat de wachttijden soms nog oplopen tot een uur. 

Meer berichten