Logo hartvanwaddinxveen.nl
Mark Verboom gebruikte zijn camera als verrekijker, nadat hij een knal in de buurt had gehoord. Er volgde een tweede knal. Die wist hij vast te leggen.
Mark Verboom gebruikte zijn camera als verrekijker, nadat hij een knal in de buurt had gehoord. Er volgde een tweede knal. Die wist hij vast te leggen. (Foto: Mark Verboom)
Update

Ontploffingen en brand in nieuwbouwwijk Triangel

  •   532 keer gelezen

Waddinxveen - In nieuwbouwwijk Triangel in Waddinxveen is zondagavond een ontploffing geweest in een bouwcontainer aan de Barbeel. De knal zou kilometers verderop te horen en voelen zijn geweest. Hierna volgden nog enkele knallen en er brak brand uit. Er zijn geen gewonden gevallen. Er wordt nog onderzoek gedaan naar de oorzaak van de explosies en brand. 

Rond 19.00 uur spoedde de brandweer naar de bouwlocatie en schaalde snel op naar grote brand. Dikke rookwolken waren in de wijde omgeving, tot zeker Alphen aan den Rijn, te zien. 

Omdat er al een explosie was waargenomen, bleven brandweerlieden aanvankelijk op afstand. Meerdere bluswagens werden ingezet, vanwege de slechte waterwinning. Een speciaal droneteam van de brandweer is eveneens gealarmeerd. De woonwijk zelf ging op slot en ook het treinverkeer tussen Gouda en Alphen kwam stil te liggen.

Direct omwonenden werd gevraagd binnen te blijven en ramen en deuren te sluiten. Daarnaast verzocht de politie nieuwsgierige toeschouwers in de wijk via luidsprekers om naar huis te gaan.

Een gasfles die zich in de container bevond, zou de reden zijn geweest voor de ontploffingen. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt. Enkele huizen in de nabijheid hebben wel schade opgelopen.

Meer berichten