Logo hartvanwaddinxveen.nl
Foto: Gundula Vogel/Pixabay

Souburgh gesteund in het niet bekendmaken van aantal coronapatiënten

  •   147 keer gelezen

Waddinxveen - Wethouder Kraaijestein zegt er begrip voor te hebben dat Zorgpartners niets bekendmaakt over het aantal coronapatiënten in zorgcentrum Souburgh. Hij reageerde hiermee tijdens de digitale raadsvergadering op vragen van VVD-raadslid Van Helden, die er moeite mee heeft dat er volgens haar geen transparantie is.

Van Helden: "Er heerst ongerustheid bij familieleden van bewoners in Souburgh. Volgens Zorgpartners zouden er na 16 mei geen nieuwe besmettingen meer zijn geweest, terwijl dit wel het geval was. Op 25 mei is er iemand overleden aan corona en op 28 mei is er iemand positief getest. Daarnaast loopt het personeel in werkkleding door Waddinxveen en dat kan natuurlijk niet, in verband met besmettingsgevaar."

Zorgpartners beroept zich op de privacy van de patiënten. Wethouder Kraaijestein heeft daar begrip voor. Hij zei: "Op het moment dat er iets over de aantallen wordt gezegd is de volgende vraag op welke afdeling en om wie het gaat. Het gaat iemand anders niet aan dat iemand ziek is." 

Daar kan hij Zorgpartners wel in volgen. De wethouder merkte op dat de directe familie 'uiteraard wel wordt geïnformeerd'. Volgens Kraaijestein komt Souburgh binnen afzienbare tijd met gunstige berichten, zo is hem in het vooruitzicht gesteld.

Meer berichten