Be Fair is op zoek naar een scherpschutter.
Be Fair is op zoek naar een scherpschutter. Foto: archief HvH

Be Fair heeft keeper binnen, nu nog spits

Sport 412 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen – Be Fair heeft zijn eerste aanwinst voor komend seizoen binnen. Keeper Stefan van der Meer ruilt het Goudse Jodan Boys deze zomer in voor sportpark ’t Suyt in Waddinxveen.

Door Erik van Leeuwen

Door de komst van Van der Meer komt het aantal keepers in de selectie op drie. Vorig seizoen had Be Fair met Rick van Hattem en Thomas Hartevelt twee doelmannen. “Dat was te krap”, zegt trainer Bert de Best. “Thomas was keeper van het tweede en was elke week bereid om wissel te zijn bij het eerste, bij thuis- en uitwedstrijden. Dat nog een seizoen van hem vragen kan niet. Daarnaast is twee keepers een risico. Als er één geblesseerd raakt, heb je meteen een serieus probleem.”

Stefan van der Meer stond al langer op de radar bij Be Fair. “Vorig seizoen hadden we Stefan al benaderd. Hij speelde toen nog bij RVC’33 in Reeuwijk. Hij koos destijds voor Jodan Boys, maar we hebben altijd contact gehouden.” In de voorbereiding gaan Van der Meer, Van Hattem en Hartevelt uitmaken wie keeper wordt in het eerste. De Best: "De twee andere keepers gaan rouleren. De één keept in twee, de ander zit die dag op de bank bij één. De week erop is het andersom.”

Op het verlanglijstje van De Best staat nu nog een spits. Door het vertrek van Martijn Kok naar CVC Reeuwijk en het stoppen van Stefan Rijsdam is hij op zoek naar een puntspeler. “Iemand die de bal kan vasthouden, een aanspeelpunt, bij voorkeur met scorend vermogen. Het is niet makkelijk zo iemand te vinden. Flankspelers hebben we, daar is snelheid genoeg.”

De selectie van Be Fair traint nog drie keer op donderdag voordat het op zomerreces gaat. “Eén keer trainen per week is prima. Het is zeker nuttig, al mis je wel wat als je contact moet vermijden. Laten we hopen dat we bij de start van de voorbereiding weer vrijuit kunnen trainen en wedstrijden kunnen spelen.”