Logo hartvanwaddinxveen.nl
Deze leerlingen op het Coenecoop College moesten vandaag aan de bak.
Deze leerlingen op het Coenecoop College moesten vandaag aan de bak. (Foto: Nicole Lamers)

Op school: 'Dames en heren, op afstand blijven'

  •   271 keer gelezen

Waddinxveen - Het aantal fietsen dat om 8.30 uur geparkeerd stond dinsdagochtend 2 juni voor het Coenecoop College was niet in verhouding met hoe druk het was voor het coronatijdperk, maar toch werd er door een legertje aan docenten op toegezien dat de 250 leerlingen die aanwezig mochten zijn, afstand hielden. Overal klonk het in de gangen: "Dames en heren, op afstand blijven".

Desalniettemin vond de 14-jarige Jesper Folkers van mavo 2 het wel weer heel prettig om naar school te kunnen. Een live-les volgen van geschiedenis, natuurkunde of biologie werkt heel wat beter dan de lessen online te moeten volgen. "In het klaslokaal kan je nergens anders mee bezig zijn en ben je dus meer geconcentreerd bezig. Thuis komt je moeder tussendoor stofzuigen of gaat je mobiel." 

Ook de 15-jarige Lindsay Brinksma die 3 vwo doet, vond een paar uur live les volgen ook wel weer een feestje. "Ik kan me thuis best goed concentreren, maar op school ben je toch meer gefocust. Ook vragen stellen in een live les is handiger dan online, al hebben ze daar inmiddels wel iets op gevonden. Ook online moet je eerst je hand opsteken en dat werkt best goed." 

De twee hebben er het volste vertrouwen in dat ze overgaan. Vanuit school wordt ook goed met ze meegedacht en mogen ze nog een toets maken als ze er 'slecht' voorstaat. "Het was wel even wennen vanochtend", vond Jesper. 

"Normaliter begroet ik mijn vrienden met een hand en dat kon nu natuurlijk niet, maar ik vond het in ieder geval al fijn om sommigen weer eens te zien." Voor Lindsay geldt hetzelfde, al is het contact niet weggeweest.

Meer berichten