Logo hartvanwaddinxveen.nl
Even een biertje happen bij De Gouwe Tap; sinds 1 juni is dat weer mogelijk.
Even een biertje happen bij De Gouwe Tap; sinds 1 juni is dat weer mogelijk.

Op een mooie pinksterdag: eindelijk weer op het terras

  •   462 keer gelezen

Waddinxveen – Het mooie pinksterweer nodigde uit voor wandelingen en fietstochten. Op tweede pinksterdag kon dat dankzij de versoepeling van de coronamaatregelen weer gecombineerd worden met een bezoek aan een terras.

Door Annette van den Berg

Maandagmiddag 1 juni om 12 .00 uur, na negen weken lockdown, mocht de horeca haar deuren weer openen. De voorwaarden zijn streng. De tafels staan wijd uit elkaar en iedere gast moet de handen desinfecteren en een aantal vragen beantwoorden voor hij of zij aan tafel mag.

Natasja de Haard van grandcafé Broer&Zus op het Gouweplein heeft er zes nachten van wakker gelegen of ze met alle maatregelen aan de voorwaarden voldoet, maar maandagmiddag genoot ze volop. “Heerlijk om weer mensen te mogen verwennen.” Ook over de klandizie is ze tevreden. “Het is gezellig druk en het loopt lekker door.”

Apo Yilmaz van café restaurant Easy Dinner is blij dat hij na tweeënhalve maand thuiszitten weer aan het werk kan. “Ik heb de gasten zo gemist.” Dat gemis is wederzijds. Frans en Monique van Zwolle lunchen bij restaurant Genieten en geven zelfs aan: “We hebben echt moeten afkicken.” Ze wonen in Zoetermeer en fietsen regelmatig langs Waddinxveen om aan de Nesse iets te eten. Ze zijn blij dat het weer kan.

Dat geldt ook voor Bert en Ria Mulder. “Als het lekker weer is zitten we hier veel. Thuis hebben we wel een balkon, maar dat is toch anders. Hier zit je zo lekker aan het water.”

Bij eetcafé De Gouwe Tap zit een gezelschap mannen die samen een biertje drinken. Keurig op 1,5 meter van elkaar, maar de gezelligheid van mannen onder elkaar lijkt er niet minder om. Op de terrassen was het mogelijk om 1,5 meter afstand te houden, onderweg niet. Vooral fietsen leek her en der op filerijden. Op de Waddinxveense hefbrug stonden lange rijen fietsers dicht op elkaar gepakt te wachten om aan de overkant van de Henegouwerweg te komen.

Meer berichten