Logo hartvanwaddinxveen.nl
Na de jeugd kon ook de selectie van ASW weer de wei in. (foto: Pixabay/PhotoGrafix)
Na de jeugd kon ook de selectie van ASW weer de wei in. (foto: Pixabay/PhotoGrafix)

ASW geniet, maar mist ook de krenten

  •   117 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen – ASW is met zeven nieuwe spelers begonnen aan de ‘coronatrainingen’. Na de jeugd mochten ook de senioren aan de bak.

Trainer Justin Sterk en zijn staf hadden twee trainingen op het programma staan: “Iedereen vond het heerlijk om weer op het veld te staan. Aanpassen aan het anderhalve meter kostte eigenlijk geen moeite. Ik vind het verbazingwekkend hoe snel spelers daaraan gewend zijn. Dat heb ik ook bij de jeugd gezien. Het enige lastige was afstand houden bij de jeugdteams die een vader als trainer hebben. Een knuffel thuis is geen probleem, op de club kan dat beter niet, omdat andere kinderen dan ook denken dat ze dichterbij kunnen komen.”

Bij het geven van de training aan zijn eigen ‘pupillen’ zei Sterk genoten te hebben. “Ik heb het voetbal enorm gemist. Dat geldt ook voor de spelers.”
Het verlangen en de honger naar de bal zorgden voor een grote opkomst. “We hebben prima trainingen gedraaid. We hebben een circuit gedaan met fitness- en conditietraining gecombineerd met trap- en passoefeningen en afwerkvormen. Voor dit moment kan het goed.”

Sterk kan zich echter ook voorstellen dat spelers straks verveeld gaan raken. “Positiespel en een wedstrijdje spelen, dat zijn de krenten in de pap. Die mist iedereen. Het is alsof je Bacardi-cola drinkt zonder Bacardi. Als er maatregelen gehandhaafd blijven, wordt het best een pittige opgave dit vol te houden. Je blijft toch beperkt. De linksback leren afwerken op doel vind ik niet echt prioriteit hebben.”

Voor nu overheerst bij Sterk en ASW echter een tevreden gevoel. “Deze trainingen zijn ook prima om nieuwe spelers te laten kennismaken met de groep. We hebben er zeven. Mogelijk komen er nog een paar bij. De selectie voor het eerste en tweede is bijna compleet.”

Wat een lucratieve maand had moeten zijn met drie recreatieve toernooien (Kierewiet toernooi, het Poolse toernooi en het Cor Droog toernooi), is uitgedraaid op een grote financiële tegenvaller. De club heeft de hoop nog niet opgegeven dat het Cor Droog toernooi in 2020 gespeeld kan worden. “Als het eventueel weer kan hebben we 12 september vastgelegd als speeldag. Als in augustus de beperkende maatregelen worden ingetrokken, hebben we genoeg tijd om het toernooi te organiseren. Binnen twee, drie weken hebben we de organisatie staan. Sponsors, vrijwilligers. Teams en spelers die willen altijd.”

Meer berichten