De Leeuw kreeg, op gepaste afstand, een bos bloemen van wethouder Kirsten Schippers voor het 'adopteren' van twee bankjes. (foto: gemeente)
De Leeuw kreeg, op gepaste afstand, een bos bloemen van wethouder Kirsten Schippers voor het 'adopteren' van twee bankjes. (foto: gemeente)

Speeleiland in Triangel is twee bankjes rijker

Algemeen 502 keer gelezen

Waddinxveen - Een bankje met een naamplaatje erop, je ziet het wel vaker. In de Triangel zijn onlangs twee van dergelijke bankjes geplaatst. Wethouder Kirsten Schippers bedankte woensdag 20 mei de initiatiefnemer van de bankjes, De Leeuw, en gaf hem als dank namens de gemeente een bos bloemen.

Vorig jaar ontvingen zowel de gemeente als het wijkplatform Triangel veel vragen om meer zitmogelijkheden op het speeleiland in wijk Triangel. Die zijn er nu gekomen, mede door sponsoring van het Waddinxveense ICT-bedrijf van De Leeuw.

De Leeuw bood de gemeente aan om de bankjes via zijn bedrijf te sponsoren. Vervolgens vond overleg plaats met de architect/ontwikkelaar van het park. Het resultaat mag er volgens Schippers zijn: twee bankjes in dezelfde stijl als de rest van de inrichting van het park, op het speeleiland.

Adopteren
De Leeuw heeft de bankjes 'geadopteerd' zoals ook inwoners een stukje groen kunnen adopteren. Adopteren houdt wel in dat De Leeuw het groen en het zwerfafval om de bankjes heen zelf moet onderhouden en moet opruimen.