Logo hartvanwaddinxveen.nl
Begin dit jaar werd aan de oever bij de hefbrug nog gewerkt. 
(foto: archief HvH)
Begin dit jaar werd aan de oever bij de hefbrug nog gewerkt. (foto: archief HvH) (Foto: )

CDA-fractie bezorgd over fietsverkeer bij hefbrug

  •   346 keer gelezen

Waddinxveen – Het CDA maakt zich zorgen over het drukke fietsverkeer op de hefbrug in Waddinxveen en daarmee het naleven van de anderhalvemetersamenleving. De partij wil dat het college deze zorgen overbrengt aan de provincie die beheerder is van de brug.

Voor veel schoolgaande jeugd ligt de hefbrug op de route naar school. Bastienne Prins, fractievoorzitter van het CDA, verwacht problemen als straks de middelbare scholen in de regio, vanaf 2 juni, weer open gaan. “In die drukte is het erg lastig om de afstand van anderhalve meter te waarborgen. Het zijn veel pubers die op de fiets zitten en wachten bij het verkeerslicht. Die maken zich over het algemeen niet zo’n zorgen over besmetting met het coronavirus. Er zijn echter ook volwassenen die op de fiets naar hun werk moeten. Misschien zijn maatregelen wel nodig.”

Prins kreeg woensdagavond bij de digitale raadsvergadering van wethouder Kirsten Schippers de toezegging dat ze hierover contact gaat opnemen met Floor Vermeulen; de gedeputeerde bij de provincie die verkeer in zijn portefeuille heeft.

Meer berichten