Logo hartvanwaddinxveen.nl
De Kanaaldijk. (foto en tekst: Erik van Leeuwen)
De Kanaaldijk. (foto en tekst: Erik van Leeuwen) (Foto: )

College: 'Geen aanpassingen nodig aan de Kanaaldijk'

  •   297 keer gelezen

Waddinxveen – De gemeente vindt het niet nodig om verkeersaanpassingen te doen aan de Kanaaldijk. De PCW maakte zich zorgen over de verkeersdrukte in het gebied en heeft het college tijdens de commissievergadering op 13 mei gevraagd om naar alternatieven te kijken.

Aanleiding voor de vragen van de PCW is de aanvraag voor een nieuw bestemmingsplan voor Kanaaldijk 6. Daar zijn naast de bestaande woonboerderij twee nieuwe woningen gepland.

“De ontsluiting zal plaatsvinden via de Kanaaldijk. Dit is de bestaande brug die ongeveer ter hoogte van de kruising naar het Gouweplein uitkomt. Dat is al een erg druk kruispunt waarbij een wandelpad en fietspad wordt overgestoken. Door de bouw van SPB ( Samenwerkingsverband Praktijkopleiding Bouw) en Gouwe Smash en verdere ontwikkelingen rondom het Coenecoop College, komen daar ook aanzienlijke verkeersbewegingen bij. Het wordt dus nóg drukker”, waarschuwde fractieadviseur Corné Verduijn.

Wethouder Gezina Atzema erkent de drukke verkeersbewegingen in het gebied, maar vindt de invloed van de ontwikkeling aan de Kanaaldijk beperkt. Verduijn wilde weten of er ook gekeken is naar een ontsluiting via de Overtoom of de Molenring. Een aftakking op de Overtoom is volgens Atzema onwenselijk. “Dit is een fietspad, waar voetgangers ook gebruik van maken. Een ontsluiting via de Molenring betekent dat er parkeerplaatsen moeten wijken. Ook dat is niet gewenst. Bovendien is de aanwezige aansluiting op de Kanaaldijk in de huidige situatie al aanwezig. De ontwikkeling aan de Kanaaldijk is ook van een dusdanige schaal dat die geen grote groei in het aantal verkeersbewegingen zal genereren.”
De bouw van de twee woningen zal overigens nog enige tijd op zich laten wachten. Er moet eerst nog een verkennend bodemonderzoek worden verricht. Er wordt vermoed dat er asbest in de grond zit omdat er in het verleden objecten met asbest hebben gestaan.

Meer berichten