Logo hartvanwaddinxveen.nl
Kleine groepjes leerlingen worden op het schoolplein van de Kardinaal Alfrinkschool opgewacht door de eigen leerkracht.
Kleine groepjes leerlingen worden op het schoolplein van de Kardinaal Alfrinkschool opgewacht door de eigen leerkracht. (Foto en tekst: Nicole Lamers)

Gehalveerde klassen van start

  •   249 keer gelezen

Waddinxveen - Sinds maandag 11 mei zie je op de fietspaden van Waddinxveen weer kinderen fietsen met schooltassen op de rug en zijn de basisscholen weer begonnen. Elke school heeft getracht een rooster op te stellen en looproutes te bedenken die passen binnen de 'corona-regelgeving'. 

Bij de Kardinaal Alfrinkschool waren maandagochtend vier aparte ingangen gecreëerd en kwamen sommige groepen op andere tijden. De Kardinaal Alfrinkschool is gehuisvest in een schoolgebouw dat tot de meivakantie werd gedeeld met de Koningin Beatrixschool. 

Laatst genoemde school is in de meivakantie verhuisd naar de spiksplinternieuwe school in de Triangel, wat maakt dat de directie van de Kardinaal Alfrinkschool het gehele gebouw kan benutten bij de herstart van de school deze week. 

"Dat maakt het een stukje makkelijker", lieten Tony Bouwsma en Ilse Boellaard (duo-directie) desgevraagd weten. "Wij gebruiken nu alle vier de ingangen van het gebouw. Per ingang komen drie tot vier groepen naar binnen. De groepen zijn gehalveerd, dus het gaat om kleine groepen kinderen." 

Op het schoolplein van de Kardinaal Alfrinkschool is een vakverdeling gemaakt, waar de leerlingen van de onderbouw door hun juf worden opgevangen. 

De kinderen zijn verdeeld in twee groepen: groep A komt op maandag en donderdag, groep B op dinsdag en vrijdag. Woensdag is een thuiswerkdag, waar leerlingen digitaal ondersteuning kunnen krijgen indien nodig. 

De Kardinaal Alfrinkschool heeft voor deze periode ook een continurooster ingevoerd, zodat er ook tussen de middag geen volwassenen op het plein komen. 

Dubbel gevoel
Voor menigeen voelde het maandagochtend nog wat onwennig. Veel ouders vinden het voor de kinderen leuk dat ze weer naar school mogen, maar niet iedere vader of moeder is er even content mee. "Mijn kinderen hebben een vader die tot de risicogroep behoort, dus dat voelt wel dubbel."

Ook de invaljuf van groep 4 zegt even na te hebben gedacht over wel of niet beginnen. "Ik behoor zelf tot de risicogroep, maar ik was het lesgeven achter zo'n scherm wel heel erg zat." 

Hoe gaan de scholen ermee om die in één gebouw zitten. Jet van Eijsden, directeur van De Regenboog: "Het vergt wat meer overleg, maar drie (De Regenboogschool, KWA en Quadrant) weten meer dan één. Afgesproken is bijvoorbeeld om de breng- en haaltijden meer te verspreiden en ook met Quadrant zijn goede afspraken gemaakt over het halen en brengen van de 0 tot 4-jarige en de voor- en naschoolse opvang."

De klassen zijn ook opgesplitst in twee groepen. De kinderen van de noodopvang worden gewoon toegevoegd aan hun eigen klas. Voor deze kinderen geldt een extra hygiëneprotocol."


* Wilt u graag uw mening geven? Word dan lid van ons burgerpanel TipWaddinxveen.

Meer berichten