Logo hartvanwaddinxveen.nl
Foto: HvH

GS willen lokale media steunen

  •   61 keer gelezen

Regio - Verschillende mediabedrijven hebben liquiditeitsproblemen vanwege sterk teruggelopen advertentie-inkomsten. Dit is mede een gevolg van de coronacrisis. Gedeputeerde Staten (GS) hebben besloten om 332.000 euro in te zetten als ‘coronamaatregel’ om lokale media te ondersteunen. 

Het bedrag was beoogd in te zetten om lokale en regionale journalistiek te ondersteunen met een samenwerkingsregeling voor gemeenten die een mediafonds hebben of willen opzetten. Uitwerking volgt, inclusief de vraag aan Provinciale Staten het budget hiervoor te gebruiken.

Brancheorganisaties in de media hebben de noodklok geluid bij minister Slob van OCW die 11 miljoen euro beschikbaar heeft gesteld voor lokale mediabedrijven in Nederland. Met name lokale kranten en omroepen hebben het zwaar. 

Drie lokale kranten in Zuid-Holland hebben de provincie verzocht om acute steun voor de komende periode. GS streven ernaar de regeling in de tweede helft van juni open te stellen. De maatregel voor de lokale journalistiek is een aanvulling op de maatregelen die de provincie eerder al bekend maakte.

Bij lopende en toekomstige aanbestedingen houden GS ook rekening met de moeilijke economische situatie waar bedrijven als gevolg van de coronacrisis in verkeren. Hierbij wordt alles op alles gezet om lopende projecten en aanbestedingen zoveel mogelijk door te laten gaan. 

Verder wordt bij toekomstige aanbestedingen overwogen om een opdracht in percelen op te delen of uit raamovereenkomsten kleine opdrachten te halen om zo marktwerking te verhogen, ook kunnen kleinere ondernemingen inschrijven.


* Wilt u graag uw mening geven? Word dan lid van ons burgerpanel TipWaddinxveen.

Meer berichten